Omladinska sijela u džematu “Bandžovo brdo” u Rožajama

1
89

Rožaje – Džemat “Bandžovo brdo“, svakako na čelu sa vrijednim imamom Ramizom ef. Luboderom, evo već nekoliko hefti organizuje omladinska sijela. Sijela su zamišljena da većinom okupljaju omladinu ovog džemata, koja se ažurno odaziva na pozive i u zavidnom broju prisustvom uveličava ove skupove, predavači su imami angažovani pri Odboru Islamske zajednice Rožaje, s akcentom na mlađe imame.

Ova lijepa novina u našem gradu evo već nekoliko hefti u isto vrijeme se održava sa jacije-namaza svakog ponedeljka u pomoćnim prostorijama džemata, u sklopu novosagrađenog kompleksa Islamskog centra “Bandžovo brdo”, koje su namjenski sagrađene za ovakve vidove aktivnosti.

Rejhan ef. Hot, Kemal ef Salihović i Amer ef. DautovićRejhan ef. Hot, Kemal ef Salihović i Amer ef. Dautović

Predavači od kojih su do sada angažovani Amer ef. Dautović i Rejhan ef. Hot na ovom projektu obično se trude da za teme odaberu neke aktuelne i za omladinu važne teme. Svakako da su dobrodošli i predavači sa strane naši dragi musafiri od kojih nam se do sada obratio sa prigodnim vazom Kemal ef. Salihović, imam u Njemačkoj.

Svakako da najteži i najveći teret na sebe nosi i osnivač i oslonac ovog projekta Ramiz ef. Luboder, da ga Allah dž.š. nagradi na angažmanu i trudu, ali i cijelu omladinu koja prisustvom uveličava ovakve hairli aktivnosti, a posebno one koji se trude da i tehnički ili nekom drugom pomoću uzmu učešće u ovim aktivnostima.

Džemat “Bandžovo brdo” u RožajamaDžemat “Bandžovo brdo” u Rožajama

Sa sigurnošću možemo konstatovati da je džemat “Bandžovo brdo” jedan od najaktivnijih, ako ne i najaktivniji, kada je u pitanju da`vetski i mektebski angažman u našem gradu.

Molimo Allaha da ih sviju obilato nagradi te da ovakve aktivnosti ne prestanu i da postanu naša stalna praksa koju, s Allahovom dozvolom, nećemo prekidati.

Izvor: MonteIslam.com


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Od Umera ibnul-Hattaba, radijellahu ‘anhu, se prenosi da je rekao: Čuo sam Allahovog poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem, da je rekao: “Doista su djela prema namjerama – a u drugom rivajetu: prema namjeri – i doista će svaki čovjek dobiti ono što je naumio. Pa ko učini hidžru radi Allaha i Njegova poslanika – njegova hidžra je radi Allaha i Njegova poslanika. A ko učini hidžru kako bi stekao nešto od dunjaluka, ili radi žene kako bi se njome oženio – njegova hidžra je radi onoga zbog čega ju je učinio.”

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.