OKTRIVAMO – Omladnicu SDP-a za godinu dana iz budžeta Grada isplaćeno 26.000 eura (Foto)

2
79

Edin Hambelic
Skoro 4,5 miliona dinara koje je na prošlogodišnjem namještenom konkursu za sufinansiranje projekata socijalnih i sportskih organizacija iz budžeta Novog Pazara dobila Kulturno prosvjetna zajednica (KPZ) kojom rukovodi Edin Hambelić (član Foruma mladih SDP)  potrošila je nenamjenski, pokazuje istraživanje radija Sto plus.

Naime, na osnovu narativnog i izvještaja KPZ o trošenju novca dobijenog na konkursu jasno je da je većina tih sredstava otišla na plate zaposlenih u udruženju, a ostatak na manifestacije koje nemaju apsolutno nikakve veze sa socijalnim davanjima ili sportom.

U finansijskom izveštaju tog udruženja navedeno je da je za bruto zarade isplaćeno 3.120.000 dinara, za bankarske usluge 70.000, a knjigovodstvo 84.000 dinara.

Kada je reč o manifestacijama koje je KPZ organizovala prošle godine, a kojim je pravdala trošenje novca dobijenog za pružanje socijalnih usluga, najviše je potrošeno na maturantsku paradu “Evropa pleše” (770.000 dinara).

Po 150.000 dinara ovo udruženje potrošilo je na republičku smotru folklora i gradsku smotru recitatora, a po 70.000 dinara na takmičenja literarnih stvaralaca i sela Srbije.

Osim ukupnog iznosa potrošenog novca na organizaciju tih manifestacija, iz finansijskog izvještaja KPZ nemoguće je utvrditi specifikaciju troškova, odnosno na šta i koliko je konkretno novca potrošeno.

Međutim, potpuno je nejasno kako je Kulturno prosvetna zajednica uopšte dobila sredstva na konkursu za sufinansiranje projekata socijalnih i sportskih organizacija kada to udruženje građana uopšte nije registrovano za djelovanje u tim oblastima.

Prema podacima Agencije za privredne registre, KPZ je osnovana sa ciljem obavljanja “izdavačkih, kulturno-umetničkih, marketinških, knjižarskih, turističkih, agencijskih i drugih djelatnosti”.

U Statutu ovog udruženja navedeno je da je, između ostalag, osnovano i radi “očuvanja kulturnog narodnog identiteta pripadnika srpskog naroda i narodnosti na teritoriji Novog Pazara i dijaspori”.

Kulturno prosvjetna zajednica osnovana je u junu 2014. godine, a kao njen zastupnik naveden je Edin Hambelić.

Na prošlogodišnjem konkursu Gradske uprave za sufinansiranje projekata od javnog interesa iz oblasti sporta i socijalnih davanja dodeljeno je preko 103 miliona dinara, od kojih je Sportskom savezu odobreno 72 miliona, a ostatak organizacijama koje pružaju socijalne usluge, među kojima se našla i KPZ.

Više novca od KPZ odobreno je samo Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (9,5 miliona) i Crvenom krstu (6,5 miliona), dok su udruženja gluvih i nagluvih (3 miliona), slijepih i slabovidih (2,1), osoba sa cerebralnom paralizom (2) i paraplegičara (1,9 miliona) dobila znatno manje.

Izvor: Radiostoplus

Povezane vijesti:

OVOM ČLANU FORUMA MLADIH SDP MAHMUTOVIĆ DODIJELIO 36 200€! (DOKUMENT)

 

NASTAVAK AFERE “36200€” – OMLADINCU DAT NOVAC NA IME “OČUVANJE SRPSKOG IDENTITETA”!?

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. …nemo ljudi da kritikujete Edina za nesposobnost jer je maznuo samo ovu siću od 20-ak iljada…….čovjek još uči zanat………tek kad ga Rasim upozna sa Jablanovićima i kad mu dodjeli odgovarajuće transportno vozilo iz voznog parka vlade Srbije počeće da teku milioni…….

    0

    0
  2. Nikog ne interesuje ovakva pljacka !!! Otimaju od nas gradjana i ovako pljackaju. Za plate clanstvu ove sekte SDP 3 200 000 dinara a za najveci projekat 770 000 dinara.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.