16. April 2011

Sjeverni Sandžak – U cilju istraživanja genocida i zločina Bošnjačka kulturna zajednica, Internacionalni univerzitet u  Novom Pazaru i Bošnjačko nacionalno vijeće zaključili su danas ugovor o osnivanju Instituta koji će se aktivno boriti i istraživati, neovisno o naciji i vjeri, genocide i zločine na ovim prostorima.

U Okrugloj sali pred brojnim prisutnima nakon potpisivanja ugovora, obratili su se rektor Internacionalnog univerziteta prof.dr Mevlud Dudić i predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice Jahja Ferhatović koji su nakon obraćanja svečano i proglasili direktora ovog instituta i poželi mi sreću i mnogo strpljenja na putu koji ga čeka prilikom početka rada na istraživanju genocida i zločina.

Za direktora Instituta za istrazivanje genocida i zločina, proglašen je prof.dr Admir Muratović koji se također obratio prisutnima i obećao da će ovaj poziv shvatiti jako ozbiljno i odgovorno i da će aktivno raditi na tome da se objelodane svi zločini i genocidi ne ovisno o tome čijoj vjeri i naciji pripadaju oni koji su bili žrtve takvih događaja.

U ponedjeljak 18. aprila na Internacionalnom univerzitetu održaće se svečani skup povodom osnivanja Instituta za istraživanje genocida i zločina, na kojem će biti veliki broj eminentnih gostiju, gdje će se i neki bitni gosti obratiti prisutnima.

Izvor: Universa.tv

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles