Održano 30. zasjedanje Opštinskog vijeća opštine Priboj

0
6

30_sednica_opstinskog_veca_2013Priboj – Danas je u kabinetu predsjednika općine , održano 30. po redu zasjedanje Općinskog vijeća . Pred članovima Veća danas se našao dnevni red od 8 točaka , od kojih su nakon usvajanja zapisnika s prethodnog zasjedanja , na prijedlog predsjednika općine Lazara Rvović odložene točke pod rednim brojevima 3,4,5 . i 8. točka – Tekuća pitanja .

U uvodnom izlaganju , predsjednik Općine Lazar Rvović , obavijestio je članove Veća da je osiguran mazut za mjesec listopad i da u tom smilu nema dileme oko početka sezone grijanja , kao i da je napravljen okvirni plan za mjesec studeni ove godine , kada je grijanje u pitanju . Nakon toga dao je prijedlog za dopunu dnevnog reda , koju su vijećnici prihvatili a tiče se razmatranja trenutne situacije u FAP Korporaciji ad u restrukturiranju . Po ovoj dopuni , rasprava je otvorena kao prva točka dnevnog reda . Predsjedavajući , predsjednik općine , podsjećanja radi iznio je činjenično stanje u Fabrici automobila Priboj , istaknuvši da u ovom trenutku kasne četiri i po plaće i obzirom na broj zaposlenih , koji je 1103 , a sa zavisnim društvima oko 1500 , ovo je alarmantno stanje . On je kazao da za diskusijom realno nema mnogo potrebe , jer je i više nego jasno da je u FAP – u opći kaos . Kašnjenje plaća radnicima FAP – a izuzetno utječe , gotovo u potpunosti na naplatu grijanja i uopće na socijalno ekonomsku situaciju u gradu . Obzirom na to da općina nema nikakve ingirencije kada je FAP Korporacija ad u restrukturiranju u pitanju i da onda kada je lokalna samouprava bila voljna i spremna , pa čak i tražila da sudjeluje u rješavanju problema FAP – a , nije joj bilo dopušteno , kao i posljednji put kada joj je traženo da pomogne , kandidat lokalne samouprave za sudjelovanje u rješavanju problema tvornice je odbijen . Član Općinskog vijeća Milisav Šalipur , nadovezujući se na diskusiju predsjednika općine , istaknuo je da smatra da su loši međuljudski odnosi dodatni lajt motiv za ulaženje u priču nekoga sa strane , tko bi realno mogao biti dosta objektivniji i da ne bi bilo loše da rukovodstvo FAP – a napravi poslovni plan za 3,6 i 12 mjeseci , kako bi se s tim obratili Vladi Srbije . Da se vanredno stanje više ne bi produžavalo , zbog radnika FAP – a , zbog građana Priboja , koji ovakvom situacijom najviše gube , na inicijativu predsjednika Općine , Vijeće će poslati dopis Vladi Srbije u kome će zahtijevati hitan sastanak u vezi s FAP Korporacijom a.d . u restrukturiranju .
Povodom druge točke dnevnog reda , Izvještaja o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim rashodima i izdacima proračuna općine Priboj u razdoblju siječanj-rujna 2013.godine , zasjedanju je prisustvovala Rada Milinković , rukovoditelj odjela za proračun . Ona je istakla da je Proračun realno planiran , da odstupanja postoje jedino u dinamici a da je 86% zastupljeno punjenje Proračuna , doduše uglavnom kao rezultat transfera . Izvještaj je prihvaćen i poslan Skupštini općine na usvajanje .
Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o proračunu općine Priboj za 2013. godinu , također je prihvaćen i poslan Skupštini na usvajanje . Tijekom razmatranja istog , konstatirano je da rebalans jeste nužno zlo , ali da je Proračun realno planiran .
Općinsko vijeće je danas razmatralo Izvješće o radu do 2012 / 2013. godinu i Godišnji Plan rada Predškolske ustanove Neven za 2013/2014.godinu , koji su uz riječi hvale jednoglasno prihvaćeni i proslijeđeni odbornicima lokalnog parlamenta .
Na samom kraju zasjedanja , predsjednik općine Priboj , Lazar Rvović upoznao je članove Veća sa svojim planovima za narednu nedjelju , kada će im iznijeti prijedlog mjera za smanjenje svih mogućih troškova , koji mogu se preispitaju . Istakao je da planira ukidanje reprezentacije , prvenstveno je rekao da se planira znatno smanjenje plaća svih općinskih dužnosnika , obzirom na to da nam je obaveza ali i preporuka da se ugledamo na državni vrh . Prijedlog mjera predsjednika općine bit će na razmatranju naredne nedjelje .

(priboj.rs)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.