Održana svečana akademija i dodjela diploma studentima Internacionalnog univerziteta

7
18

1

Svečana akademija povodom Dana Univerziteta i dodjela diploma svršenicima osnovnih i master akademskih studija Internacionalnog univerziteta održana je danas, 4. maja 2016. godine u Domu Kulture u Novom Pazaru.

Tom prilikom svečano uručene diplome studentima Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru ali i studentima sa Visokoškolskih jedinica u Pančevu, Subotici i Nišu. Akademiji je prisustvovao veliki broj gostiju iz javnog i kulturnog života kao i studenti.

Ovim povodom prisutnima se na početku akademije obratio rektor Internacionalnog univerziteta prof. dr. Suad Bećirović koji je istakao da  14 godina ovaj univerzitet realiyira svoju misiju.

„Kvalitetno obrazovanje zasniva se na na inovativnosti kreativnosti i internacionalnosti. IUNP je mjesto na kom se obrazuju budući lideri. Posebna pažnja se posvećuje izboru nastavnog kadra. Posebno sam ponasan na činjenicu što na Univerzitu djeluju studenti i nastavnici koji su različitih nacija i vjera“ istakao je rektor Bećirović uz čestitku diplomcima da  ostvare puno uspejha.

Genaralni menadžer i profesor na univerzitetu Elma Elfić Zukorlić uručila je profesorima plakete koji na ovom univerzitetu rade punih 10 godina.

Akademik Fehim Husković, jedan od profesora koji radi preko 10 godina na Internacionalnom, kaže da je velika blagodat raditi na ovom univerzitetu. Upravi, profesorima i studentima je poručio da čuvaju univerzitet i svojim usavršavanjem pokažu i dokažu svoju vrijednost.

Predsjednik Internacionalnog univerziteta i čovjek koji je najzaslužniji za njegovo osnivanje emeritus muftija Muamer Zukorlić koji je kazao da je 14 godina znanju je dug period, jer su prvih 7 godina bile godine nastanka i formiranja univerziteta, a drugih 7 očuvanja i opstanka univerziteta, a danas se otvara novi ciklus 7 godina koje će biti godine ekspanzije i razvoja univerziteta.

Biti obrazovan znači imati obraz, a čovjek bez obraza ne vrijedi.

„Uloga Internacionalnog univerziteta je skoro pa sveta u ovome društvu, zato je ovaj univerzitet uz druge ustanove kod nas na posebnome mjestu, a tako će i ostati. Jer se sa ovim univerzitetom regiji i Sandžaku vraća nada i optimizam prema budućnosti. Univerzitet je 2002. postao izlaz prema svijetlijoj budućnosti. Naredni period biće u znaku razvoja, ali kao što smo zacrtali da od temeljnih vrijednosti ovog univerziteta nećemo odustati, jer svao društvo vrijedi koliko vrednuje kvalitet. Kada na pokvarenoj vagi i pravedni vaga on pogrešno izvaga pa je zato potrebno popraviti vagu. Dosljednost u nastojanju da se pravedno vrednuje kvalitet jedna je od misija IUNP-a. Roditelji i studenti trebaju biti srećni jer nakon 14 godina nema više brige, jer oni koji su nas ometali poraženi su ili odustali, a mi nastavljamo ovim putem.“ kazao je predsjednik Internacionalnog univerziteta Muamer Zukorlić.

Zukorlić je predočio da je ideal Internacionalnog univerziteta da bar 20 posto studenata koji će kada završe fakultet imati za cilj da ostalima obezbjedi radno mjesto.

„Znanje je svjetlo i moć. Studenti se moraju boriti i ne smiju se pomiriti sa tim da je cilj samo diploma kako bi mu drugi obezbijedio posao, sa tim niste zaokružili svoje obrazovanje. Živimo u vremenu inflacije, gdje je diploma titula, društvo se suočava sa tim da ima mnogo diploma. Mi se temeljno pripremamo protiv svih nedaća kvalitetom jer on je jedini lijek protiv takve inflacije. IUNP je najbolji univerzitet na ovom prostoru a to je sada svima jasno“ istakao je Zukorlić.

Na kraju svog govora zahvalio se upravi i nastavnom kadru kao i roditeljima i studentima na povjerenju koje su ukazali Internacionalnom univerzitetu.

Osim dodjele diploma priređen je i kulturno-umjetnički program koji su realizirali studenti ovog univerziteta. A poseban gost akademije bila je sopran Verisa Hajdarpašić iz Makedonije koja je u čast Dana univerziteta izvela nekoliko arija.

 SANA – E.Šehović

2

1 2

000 - Copy - Copy 1 - Copy - Copy 2 - Copy - Copy 5 - Copy - Copy 4 - Copy - Copy 6 - Copy - Copy 3 - Copy - Copy

3
17 - Copy - Copy

4
10 - Copy - Copy 11 - Copy - Copy 12 - Copy - Copy 13 - Copy - Copy 14 - Copy - Copy 15 - Copy - Copy 5

18 - Copy - Copy


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

7 KOMENTARI

 1. Ponosni Bosnjacki intelektualci, pripremljeni psihicki i fizicki da preuzmu zivotne odgovornosi na licnom i poslovnom planu, i da pomognu svojem Bosnjackom narodu. Poltroni, (komunjarski odpadak ),koji Samo jos u Sandzaku opstaje, (ucjenjuci i reketirajuci svoj narod),polako ali sigurno ide na odpad. Znamo mi da se nove generacije njihovih “potomaka “u prestonici i na drzavnom budzetu skoluju i pripremaju za poltronske funkcije ali EU dolazi i morace da igraju po drugim pravilima.ima EU antibiotike za balkanske B (v)arvare koji bi da zive i uzivaju na mukama svojeg naroda.kvalitetno obrazovanje je kjluc uspjeha, porodice, nacije, drzave.

  0

  0
 2. randa banda puknite od muke havaridzi ali mi naseg blagoslovljenog hafiza ne damo,on je ono najbolje sto sandzak ima,a ti mars nazad u magarecu klupu i uci sufaru.ti ces o ulemi i o operi,takvi kao vi odrzavaju tagute po svijetu na vlasti ni svjesni toga koliko jer ste glupi da shvatite.

  0

  0
 3. SVE CESTITKE MUAMERU ZUKORLICU !!
  takodje i ELMI ZUKORLIC !!
  kao i svim PROFESORIMA !!
  i PUNO USPJEHA u daljnjem radu !!
  (Dijaspora iz Njemacke)

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.