29. August 2019

U četvrtak 29.08.2019. godine održana je redovna sjednica Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Tom prilikom usvojen je Izvještaj o organizaciji hadža kada je konstatovano da je osim rekordnog broja hadžija značajno podignut kvalitet organiziranja obavljanja ove islamske dužnosti.

Također, na sjednici je usvojen Izvještaj o kurbanskoj akciji koja je bila najuspješnija u 26 godina organiziranja ove aktivnosti uz prijedloge i sugestije za njeno unapređenje u narednim godinama.

Članovi Mešihata su jednoglasno za rukovodioca Vjersko-prosvjetne službe Mešihata izabrali dr. Rešad ef. Plojovića i donijeli odluku da mu se dodijeli priznanje za uspješno rukovođenje Medresom Gazi Isa-beg u prethodna dva mandata.

Mešihat je imenovao tročlanu Upravu u sastavu: hfz. Abdurrahmen ef. Kujević, dr. Misala Pramenković i dr. Mustafa Fetić koja će upravljati Medresom do imenovanja novog direktora ove odgojno-obrazovne ustanove.
Također, verifikovano je i uvakufljenje 4,5 ara zemljišta u Varevu kod Novog Pazara.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles