Odgovor rezervnoj Ljajićevoj partiji!

0
0

Novi Pazar – Povodom izdatog saopćenja koje je posljednja u nizu blamaža rezervne Ljajićeve partije, LDP Novi Pazar upućuje sljedeći dogovor:

Tužno je i polupismeno saopćenje koje je Sandžačka demokratska partija Novog Pazara prethodne nedjelje emitovala kroz lokalne medije, ostrvljujući se na LDP.

Držeći se čvrsto kursa prljave kampanje koju je pokrenuo Vuk Jeremić, omiljeni ministar svih domaćih nacionalista, Sandžačka demokratska partija je pomiješala i kontinente i države i pravopis. Iako ne znaju da Palestina nije država u Africi a da se pridjev „afričkih” ne piše velikim početnim slovom, ovi Ljajićevi političari za lokalnu upotrebu osjetili su se dovoljno kvalifikovanim da sude o tome šta je rasizam.

Možda su o tome mogli mnogo da nauče provodeći vrijeme i krckajući privilegije vječite vlasti u dvije Koštuničine vlade. Za vrijeme prve, u martu 2004. godine, zapaljena je Bajrakli džamija u Beogradu i počeli su nekažnjeno da bujaju rasistički pokreti u sred Srbije. Protiv toga se nikada nisu bunili. Uredno su sjedeli u tim vladama, podržavali ih, naplaćivali podršku. A onda je status lokalne partije postao nedovoljan njenom lideru. Ostavio ih je i u Beogradu napravio novu stranku: Ljepšu, veću i stariju, bolju za miraz u nekoj sljedećoj vladi. Zato je tragikomično kada ti ljudi, koje je odgurnuo od sebe čak i njihov osnivač i predsjednik partije, komentarišu odnose u LDP-u.

Najbolje im je da se klone izraza koji najbolje opisuju njih same. Kada kažu dvoličnost, vjerovatno misle na činjenicu da imaju dvije stranke. Ako govore o bezobzirnosti, onda vjerovatno misle na metode kojima koriste državne institucije (ministarstvo, inspektore za rad, centre za socijalni rad) za bezobzirnu kupovinu glasova. Kada imaju razumijevanje za diktatore, onda vjerovatno u tome prepoznaju sredstva kojima se negira i gazi izborna volja Bošnjaka, pod pritiskom upravo njihove stranke. Konačno, kada druge optužuju za lažna obećanja, kriju prevaru njihovog osnivača koji je dvije godine javno obećavao da će prvi izaći iz vlade kada se ona bude smanjivala. Vlada je smanjena, ali je on u njoj ostao, bez riječi i tiho, zaboravljajući gromoglasno data obećanja, čekajući Tomislava Nikolića.

Što se tiče dočeka Čedomira Jovanovića u Novom Pazaru, ne moraju da brinu. Vrlo brzo će se uvjeriti da će Čedu u Novom Pazaru, kao i do sada, dočekati obični, normalni ljudi, Bošnjaci i Srbi, muslimani i pravoslavni, građani ovog grada. Oni su ti koji treba da se zabrinu za svoju sudbinu jer njima nije ostao niko, osim inspektora, na silu zaposlenih nestručnih službenika i onih bajatih paketa iz neke od prošlih kampanja.

Izvor: LDPNoviPazar.org


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.