6. August 2019

Udruženje gluvih i nagluvih Novi Pazar okuplja preko 400 članova iz opština Tutin, Sjenica, Raška i grada Novog Pazara. Od osnivanja rade na unapređenju položaja gluvih i nagluvih i na obezbjeđivanju osnovnih potreba za tu populaciju. U vezi s tim to udruženje od septembra nastavlja sa realizacijom projekta „Škola gestovnog govora“ i u javnim ustanovama.

Broj osoba sa oštećenim sluhom i govorom u stalnom je porastu, procjenjuju na osnovu sve većeg broja članova u Udruženju gluvih i nagluvih Novi Pazar. Potreba za komunikacijom sa osobama oštećenog sluha je sve veća, pa samim tim i znanje gestovonog govora čujuće populacije. Zato je jedan od najvažnijih projekata koji realizuje to udruženje škola gestovnog govora, koja od septembra počinje da se realizuje i u javnim ustanovama.

Tokom ovog mjeseca svi članovi Udruženja gluvih i nagluvih dobiće od Kulturnog centra Novi Pazar propusnice za besplatno gledanje filmova, najavila je predsjednica tog udruženja Amela Alivodić.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles