29. Decembar 2009

Sjeverni Sandžak – Kampanja u medijima za upis u biračke spiskove i izbore savjeta nacionalnih manjima počet će od Nove godine, kazao je ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić.

Ministar je Sto plus radiju rekao da će kampanja početi od Nove godine i to prvo u lokalnim medijima, a kasnije i u medijima sa nacionalnom frekvencijom.

Prema riječima ministra, u prvoj polovini marta sljedeće godine biće zatvoreni posebni birački spiskovi i tada će se znati koje od 19 nacionalnih zajednica koje učestvuju na izborima će izbore vršiti neposredno, a koje elektorskim putem.

“Dnevno se ažuriraju podaci za upis u posebne biračke spiskove. Zadatak ministarstva je da animira građane i pripadnike nacionalnih manjina da izađu na te izbore”, naveo je ministar.

On je ocijenio da je pogrešna odluka poslanika Saveza vojvođanskih Mađara da ne glasaju za Zakon o budžetu “s obzirom da je ona u resoru ljudskih i manjinskih prava, trenutno, blago rečeno mogla dovesti do ometanja izbornog procesa za nacionalne savjete”.

Izvor: Radio 100+

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles