31. August 2010

Sjeverni Sandžak – Ministar prosvjete Srbije Žarko Obradović izjavio je danas Tanjugu da se pitanje izbora člana Komisije Vlade Srbije za vjeronauku, prema njegovom mišljenju, nepotrebno politizuje na, kako je rekao, neprimjeren način.

Obradović je kazao da je komisija za vjeronauku izabrana na sjednici vlade na prijedlog Ministarstva vera.

“Znam da su članovi te komisije bili (Mevlud) Dudić i (Muhamed) Jusufspahić i znam da jedan od njih nikada nije hio da prisustvuje sjednicama ukoliko je tu ovaj drugi”, rekao je Obradović Tanjugu.

Ministarstvo vjera je, smatra on, moralo da nađe način da komisija za vjeronauku radi, jer ona predlaže spiskove vjeroučitelja koje Ministarstvo prosvjete potom verifikuje i šalje školama.

Ipak, ovo pitanje je, smatra ministar prosvjete, dobilo smisao koji ne odgovara realnosti.

Predstavnici Islamske zajednice su napuštali sjednice jer su sjednicama prisustvovali ljudi iz paravjerske institucije na čelu sa Ademom Zilkićem, koju je napravila država uz pomoć Ugljanina, a koji nemaju završenu ni osnovnu školu kao što je Mustafa Makić ili koji su istaknuti prodavci prištinskih diploma orjentalistike kao što je Mensur Zukorlić.

Izvor: Vesti-online.com, SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles