6. Novembar 2013

895643995527a46eebfcc9271700653_368x243Srbija – Predsjednik Nove stranke Zoran Živković je rekao da je za sprečavanje sve većeg nasilja potrebna vanredna akcija koja može da se zove “Sablja 2”.

On je naveo i da ta akcija ne bi značila uvođenje vanrednog stanja u državi, kao što je urađeno posle ubistva premijera Đinđića, već bi vanredno stanje trebalo uvesti u policiju i pravosudne organe.

Živković, koji je bivši premijer, rekao je i da političari hitno moraju da napuste uprave fudbalskih klubova, posebno onih čiji takozvani navijači nasilje sa stadiona prenose na ulice i bave se raznim kriminalnim aktivnostima.

On je naglasio i da je istovremeno potrebno sprovesti široku društvenu akciju “nulte tolerancije prema nasilju i kriminalu”, završiti reformu pravosuđa, a policiji omogućiti da radi svoj posao bez političkih pritisaka.

Živković smatra i da je u poslednjih godinu i po nasilje u Srbiji u velikom porastu u svim segmentima i okrivljuje aktuelnu vlast zbog toga.

(B92)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles