Obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i u Rožajama

0

IMG_0041

Rožaje – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (3.decembar) obilježen je i u Rožajama u kancelariji Udruženja paraplegičara u 14.časova. Skupu su prisustvovali politički akteri svih političkih stranaka, rukovodstvo Opštine Rožaje na čelu sa predsjednikom, gospodinom Ejupom Nurkovićem, kao i javni funkcioneri.

Po riječima predsjednika Udruženja Jasmina Nokića u Rožajama živi 1500 osoba sa određenim invaliditetom. Sve što je urađeno do današnjeg dana je proizvod napornog i istrajnog rada članova udruženja. Članovi Udruženja su reprezentetivci kako u košarci tako i u fudbalu, stonom tenisu, atletskim disciplinama… Svojim radom su postigli izvanredne rezultate i izuzetno su zapoženi kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Uskoro očekuju i donacije iz inostranstva, kolica, koja će im biti pomagala za buduće zacrtane planove i uspjehe u svojim domenima.

Fahrudin Tahirović, član Udruženja, je prisutnima ispričao svoju živonu priču koja je ukazala na nepravilnosti koje su do sada postojale i na deskriminaciju sa kojom se susreću, umjesto poslova u instutucijama bivša vlast im je nudula prostački štap i sedžadu na ulicama.

Ovo je bila prilika da se i postave pitanja Predsjedniku Opštine o njihovom budućem statusu i o adaptaciji prostora kako bi im javne institucije bile dostupne. Dobili su obećanje Predsjednika da će se u najkraćem roku njihovi problemi rješavati, u skladu sa predviđenim redosljedom i prioritetima. Obzirom da Udruženje broji 1500 članova, Opština im je ovom prilikom simbolično dodijelila ček od 1500 eura kao mali podsticaj za njihov rad.  Esad Plunac, predsjednik FK Ibar im je simbolično uručio poklon i poziv na proslavu jubileja FK Ibar kada će i oni biti učesnici utakmice.

Pozivaju se svi građani da svojim ponašanjem i odnosom prema osobama sa invaliditetom ohrabre njihovo buduće djelovanje i angažovanje, da zajednički rješavamo  poteškoće se kojima se susreću, u cilju iznalaženja zajedničkih rješenja. Zajednica koja ne brine o ljudima kojima je poreban dodatan vid podrške je zajednica bez osjećaja zajedništva i kao takva nema budućnost. Rješavanje njihovih problema je i jedan od stubova podrške za učlanjenje naše države u Evropsku Uniju.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.