Nusret Kalač: Ponovo ću biti gradonačelnik

0
16

Rožaje – Mene ne treba bilo ko da štiti po bilo kom osnovu, pa mi u konkretnom slučaju ne treba ničija privilegija i zaštita

Povodom teksta “Slučaj Nusreta Kalača u fiokama tužilaštva” u jučerašnjem broju “Vijesti”, u kojem je navedeno da je MANS prije dva mjeseca podnio policiji prijavu protiv predsjednik Opštine Rožaje Nusreta Kalača, ali da još ništa nije preduzeto, reagovao je Kalač.

“Nije tačna tvrdnja Vašeg novinara, i ako mu je bila dobro znana činjenica, da je podnosilac krivične prijave NVO “Mans”, već bivši direktor JKP Rožaje Safet Redžović preko ove organizacije, što je bitna razlika.

Isto tako, nije tačna tvrdnja da je predmet u fioci tužilaštva skriven, navodno da bi mene neko lično zaštitio odgovornosti. Naprotiv, isti je u postupku i na sva sporna pitanja sam ja i moje službe dali adekvatan odgovor sa pratećom dokumentacijom koja potkrepljuje potpunu zakonitost u mom radu i moje administracije.“Smatram da je Vaš tekst u ovom momentu i ova priča, prije svega vezana za moj reizbor na funkciju predsjednika Opštine Rožaje”

Smatram da je Vaš tekst u ovom momentu i ova priča, prije svega vezana za moj reizbor na funkciju predsjednika Opštine Rožaje, koji će se desiti u četvrtak i tu funkciju ću nastaviti da obavljam i u narednom periodu.

Posebno je pokvarena, a nadasve neprimjerena, tvrdnja da se hitno radi Ulica Pešterska u kojoj živi zamjenik osnovnog državnog tužioca u Rožajama, jer je valjda svim normalnim ljudima jasno, da je ista u programu rada za 2011. godinu, a koji je sačinjen prošle godine, i nema bilo kakve veze sa zlonamjernim tvrdnjama iz teksta.

Pripadam onim ljudima, koje ne treba bilo ko da štiti po bilo kom osnovu, pa mi u konkretnom slučaju ne treba ničija privilegija i zaštita, niti poseban tretman, koji se priviđa pojedincima. Jedino me štiti odgovoran i zakonit rad na poslu koji obavljam.“Bitno je da smo dobili jedan moderan, kvalitetno sagrađen objekat koji nam je bio neophodan”

Koliko su tvrdnje u tekstu tačne, navešću samo jedan podatak, a kojim prije svega želim da upoznam javnost sa glupostima koje se nalaze u njemu, a bile su poznate Vašem novinaru, jer sam na sjednici SO Rožaje, na odborničko pitanje o gradnji aneksa Centra za kulturu, dao odgovor, a tiče se toga da su sve aktivnosti o izgradnji ovog objekta, dakle od raspisivanja tendera, odabira izvođača, obezbjeđivanja sredstava, plaćanja i ostalih pravnih radnji vođene preko Direkcije javnih radova i Opština Rožaje.

Ja sam u tu aktivnost bio uključen koliko i Vi, a bitno je da smo dobili jedan moderan, kvalitetno sagrađen objekat koji nam je bio neophodan.

Vašem novinaru, čija je elementarna zakonska obaveza bila da traži od mene komentar i na tvrdnju bivšeg direktora JKP Rožaje, o navodnom otpisu duga u korist Vlade, uz moj pristanak, na iznos od 316.000,00 eura čime je kako tvrde oštećeno JKP Rožaje.“I na kraju nijednog razloga nema da se o radu predsjednika Opštine Rožaje, bilo šta taji i arhivira”

To je netačno jer Vlada po tom osnovu nikada nije bila u obavezi prema tom preduzeću, već AD “Gornji Ibar” Rožaje.

Pored toga što u kontinuitetu o meni Vaš dopisnik iz Rožaja piše neistine, posebno bih Vas posjetio na jednu, koja je tako tužna ali neistinita, koja zadire u moja lična i vjerska osjećanja, pa i porodična, a objavljena je u Vašim novinama. Citiraću je: “Da sam poznat po tome da sam se pred odbornicima lokanog parlamenta prekrstio”. No, naučio sam i odavno me ne opterećuju tekstovi koje piše, a vezane su za mene i moj rad.

I na kraju nijednog razloga nema da se o radu predsjednika Opštine Rožaje, bilo šta taji i arhivira. Naprotiv, moj je interes bio i ostao da se konkretne i sve druge činjenice svih relevantnih državnih organa provjere, jer ova lokalna uprava je sve svoje radne aktivnosti sprovodila i zasnivala na primjeni, poštovanju i vladavini prava.

To će i u buduće raditi, na žalost onih kojima je jedini cilj lični profit i mržnja prema drugom, kojih je na sreću u našoj sredini malo”, piše, između ostalog, u Kalačevom reagovanju.

Izvor: Vijesti.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.