Nusret Kalač: “Moguće da sam bio pijan kad sam se saglasio”

2
13

Rožaje – Nastavak sjednice rožajskog parlamenta obilježio je niz teških optužbi koje su jedan drugom uputili gradonačelnik Nusret Kalač i nekadašnji direktor JKP-a, odbornik SDP Safet Redžović.

Tokom rasprave o izvještaju o radu Vodovoda za prethodnu i plana programa rada za ovu godinu, Redžović je Kalača optužio da je kriv za sve dubioze u tom kolektivu, a ovaj mu je uzvratio da je on protivzakonito podizao kredite, među kojima i stambeni za lične potrebe, te napravio gubitke zbog kojih sada dva transformisana preduzeća ispaštaju.

Redžović je rekao da uredno vraća kredit koji je uzeo uz gradonačelnikovu saglasnost, a Kalač istakao da se toga ne sjeća i da je „moguće bio pijan“. On tvrdi da je za kupovinu stana vrijednog više od 90 hiljada eura saznao tek prije pola godine.

S obzirom na to da kupoprodajni ugovor za stan ima mogućnost poništenja, Upravni odbor je predložio da se on poništi, a Kalač je sugerisao da taj zaključak ne bude prihvaćen i da se o njemu raspravlja na narednom zasjedanju kada će istinu u vezi sa tim predočiti javnosti.

Definišite način izlaska iz krize

Direktor Vodovoda i kanalizacije Safet Murić je rekao da je to preduzeće prošle godine poslovalo sa gubicima od oko 71 hiljadu eura, te da, uprkos teškoćama, nema primjedbi građana.

Opozicioni odbornici su tražili da se definiše način izlaska iz krize i da se pojasni da li je dug nekadašnjeg „Gornjeg Ibra“ koji opterećuje to i Komunalno preduzeće otpisan ili postoji mogućnost naplate.

Predsjednik Opštine je istakao da se mora poboljšati naplata, kao i sagledati mogućnosti naplate ranijih dugovanja. On je obećao da će do Dana opštine, 30. septembra, iznaći način za izlazak iz krize kroz kompenzaciju poreza i doprinosa, prodaju zemljišta na kojem je sada buvlja pijaca, povećanjem cijena ili kreditnim zaduženjem.

On je kazao da će se uskoro znati i da li je dug „Gornjeg Ibra“, odnosno Vlade, naplativ.

Lokalni političari su konstatovali da slične probleme ima i Komunalno preduzeće, koje je lani zabilježilo gubitak od oko 87 hiljada eura. Izvještaj i finansijski plan tog kolektiva usvojen je većinom glasova, uz obećanje da će način izlaska iz krize biti definisan do kraja septembra.

Skupštinsko zasjedanje će biti nastavljeno u srijedu u 10 sati, kada će se na dnevnom redu naći izvještaji poslovanja u prošloj godini nekoliko javnih ustanova.

Izvor: Vijest.me, Bicent.com


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.