Novu osnovnu školu gradiće Turci

0
9

Novi Pazar – Izdvajanjem sredstava iz budžeta grada, i republičkim sredstvima, uređena su dva kraka ulice Ruđera Boškovića , ukupne dužine preko 250 metara.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović , istakao je, obilazeći radove, da će gradske vlasti već u septembru razgovarati sa predstavnicima resornih ministarstva, kako bi se nastavilo rješavanje infrastrukturnih problema u gradu.

„Cilj gradske uprave je da u narednom periodu rešimo infrastrukturne probleme, kao što su asfaltiranje ulica, kao i izgradnja kišne i fekalne kanalizacije. Urađeno je 250 novih ulica, ali imamo još mnogo posla. Potrebno nam je da razgovaramo sa građanima I čujemo i njihove probleme i da pokušamo da ih rešimo koliko je u našoj mogućnosti“, rekao je Mahmutović.

Predsjednik Skupštine grada Fuad Baćićanin kaže da je osnovna obaveza gradskih vlasti da pomaže građanima.

„Jedino obećanje koje možemo sigurno da damo jeste da će se raditi na rešavanju infrastrukturnih problema i da će se pored ove ulice vrlo brzo uraditi sve ulice u gradu. Možda je žalosno da govorimo o asfaltu, ali to je naša realnost i mi ćemo zajedno raditi na rešavanju tih problema“, kaže Baćićanin. U IV mjesnoj zajednici rekonstruisane su dvije ulice, u ukupnoj dužini preko 250 metara. “U ovom delu grada živi oko 70 domaćinstava, kojima je su sada stvoreni bolji uslovi za život”,rekao je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović. On je podsjetio da se sredstvima TIKE u blizini gradi i nova osnovna škola.

„Intezivno se radi i sprema i par sportksih terena , koje će ova firma da odradi. Uporedo se za asfalt priprema i Ulica Dubrovačka 416, to je jedna od većih ulica koju radimo ove godine. U toku su radovi na asfaltiranju u naselju od Demirovog hana do džamije u Varevu. Radimo dva kraka ulice Meše Selimovića jedan dužine 210 m, a drugi 250 m.

Potpisan je ugovor za asfaltiranje ulice 750 metara Save Kovačevića kod slobodinih magacina, tako da sve što smo obećali ispunjavamo. Radićemo do kraja građevinske sezone.

Nova Vlada je formirana, a ovo je sve ono što je prethodno dogovoreno. Nadam se da će se nastaviti istim intezitetom kao i u proteklom mandatu“, rekao je Hasanović.

Mehanizacija preduzeća „Megalit“ će nakon postavljanja oba sloja asfalta u Ulici Ruđera Boškovića preći u naselje Lug gde će se završiti radovi u Cetinjskoj ulici.

(Novi Pazar)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.