27. Decembar 2019

Javnost u regionu prati razvoj događaja u Crnoj Gori. Zbog radikalnih nacionalističkih i antibošnjačkih ispada opozicije na čelu sa Andijom Mandićem i predstavljanja borbe u Crnoj Gori između dominacije navodno demokratske crnogorske Podgorice protiv nacionalističke srpske opozicije koju okuplja Srpska pravoslavna crkva javnosti promiču određeni detalji koji se odnose na Bošnjake i muslimanski narod u Crnoj Gori.

Shodno Članu 52. Zakona o vjerskim slobodama se stara kulturna vjerska baština tretira na sljedeći način:

“Vjerski objekti i zemljište koje koriste vjerske zajednice na teritoriji Crne Gore, a za koje se utvrdi da su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, kao kulturna baština Crne Gore, državna su svojina.
Vjerski objekti za koje se utvrdi da su izgrađeni na teritoriji Crne Gore zajedničkim ulaganjima građana do 1. decembra 1918. godine, državna su svojina”

Islamska zajednica Crne Gore se ne oglašava, dok su poslanici Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore podržali novi zakon.

Da li su Islamska zajednica Crne Gore na čelu sa Rifatom Fejzicem i Bošnjačka stranka na čelu sa Rafetom Husovićem dobrovoljno poklonili najstarije i najvjernije vakufe južnog Sandžaka i Crne Gore u vlasnistvo Vladi Crne Gore?

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone



Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles