Novi vodovod za centar Prizrena

0
3

Kosovo – Sredstvima USAID-a u visini od 300 hiljada američkih dolara desetak hiljada sranovnika u centru Prizrena za nekoliko narednih decenija obezbjedilo je dovoljne količine kvalitetne i zdrave pijaće vode. Tim povodom organizovana je prigodna svečanost i izvršena primopredaja nove vodovodne mreže.

Besim Baraliu, menadžer Hidroregiona, sektora jug zahvalivši se na donaciji USAID-a kazao je kako je sada bitno poboljšana vodovodna infarstruktura a garđani ovog dijuela Prizrena se neće suočavati sa  ovim problemom kao što je to do sada bio veoma česti slučaj.

“Naša kompanija nadgledajući ovaj ali i druge slične projekte nastoji da obezbčedi što više vode za naše potrošače. Stanovnicima ovog naselja čestitam na vodovodu kojeg je fiansnirao USAID i nadam se da će biti još dosta ovakvih i sličnih projekata sa ovim veoma značajnim donatorom, ne samo za našu kompaniju nego i za cijelo Kosovo”, naglasio je Baraliu.

I visoki zvaničnik USAID-a Key Sparkes je podvukao da će ubuduće na hiljade stanovnika ovog dijela grada imati vodu koja znači život i progers”, kazao je Sparks istakavši da se ovaj projekat ne bi mogao realizovati bez pomoći i razumjevanja opštinskih i zvaničnika Hidroregiona – sektora jug koji su obezbjedili logistiku.

“Uradili smo mali korak za  Prizren ali velkiki korak za stanovnike ovog dijela našeg grada. Oni sigurno sada razmišljaju u kakvim uslovima su do ovih dana živjeli što se vodosnabdjevanja tiče vjerujem da su danas presrećni i u njihovo ime zahvaljujem se i donatoru i našem preduzeću koje je nadgledalo ove radove. Međutim Hhidroregion – sektor jug mora da razmišlja i na duže staze u šta ne sumnajm i da  ovako kvalitetno snabdjevanje sa minimalnim gubicima treba da obezbjedi i za ostale stanovnike prizrenske opštine”, kazao je između ostalog potpredsjednik opštine Ruzhdi Rexha.

Inače, veći dio građana prizrenske opštine, naročito nekih prigradskih naselja, ovih dana zbog tropskih temperatuira  ima velikih problema sa vodosnabdjevanjem. Nekim danima nemaju ni kapi vode. Ako se tome doda podatak da su na snazi i darstične restrikcije struje koje traju i po 10 sati  onda nije čudo što mnogi stanovnici nisu zadovoljni uslugama prije svega KEK-a a time i Hidroregiona – sektora jug jer je, kako tvrde stručnajci, sve povezano sa redovnim snabdevanjem strujom.

Izvor: Info-Ks.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.