19. Oktobar 2018

U biografiji nove direktorke navedeno je da je diplomirala na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu i da od radnog iskustva ima “stručnu praksu u knjigovodstvenoj agenciji”.

Kao pravni osnov za njeno imenovanje navedene su opšte odredbe zakona o javnim službama i lokalnoj samoupravi po kojima osnivač javne ustanove imenuje direktore, ali se u njima ne navode uslovi koji direktori moraju ispunjavati.

Međutim, prema Zakonu o turizmu (član 39) direktor turističke organizacije lokalne samouprave mora imati stečeno četvorogodišnje visoko obrazovanje, četiri godine radnog iskustva, od čega najmanje dve godine na rukovodećim poslovima.

Statutom TO Novog Pazara (član 19) propisano je da direktor te javne ustanove mora imati najmanje tri godine radnog iskustva.

Biografija nove direktorke Turističke organizacije Novog Pazara

Podsjećamo da je Tihomir Ratković, visoki funkcioner Srpske napredne stranke u Novom Pazaru, nedavno zaposlio sina u svojoj STR “Tanja” za šta je dobio subvenciju 1.500 eura, a u okviru projekta “Novi Pazar – novi poslovi” Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju i lokalne samouprave.

Te subvencije bile su namijenjene teže zapošljivim osobama poput Roma, povratnika po readmisiji i mladih do 30 godina.

Prema nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, u posljednjih par godina nekoliko njegovih rođaka i prijatelja je uhlebljenje pronašlo u lokalnoj samoupravi i javnim gradskim i državnim ustanovama.

Njegov bratanac M.R. dobio je posao u Odjeljenju za finansije lokalne samouprave Novog Pazara, brat S.R. i snaha B.R. zaposleni su kao pomoćni radnici u OŠ “Meša Selimović”, a u toj obrazovnoj ustanovi radi još nekoliko Ratkovićevih daljih rođaka, komšija i prijatelja.

izvor: Radio sto plus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles