10. Juli 2018

Za mlade sugrađane zainteresirane za rad u policiji Ministarstvo unutrašnjih poslova – Odjeljenje za stručno obrazovanje i obuku u saradnji sa područnim policijskim uparavama, a uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji organiziralo je Dan otvorenih vrata kako bi svi zainteresirani bili upoznati sa detaljima konkursa i tako se lakše približila policijska profesija.

Mladi su mogli čuti koji su to uvjeti koje trebaju ispunjavati da bi mogli konkurisati za obuku, te način na koji se podnosi prijava i potrebna dokumentacija, kao i kako izgleda proces izbora kandidata i sam kvalifikacioni ispit.

Zainteresirani kandidati koji imaju završenu srednju četvorogodišnju školu i nisu stariji od 24 godine imali su prilike upoznati se i sa detaljima svih segmenata obuke koja se realizira u savremeno opremljenom Centru za savremenu policijsku obuku koji je smješten u Sremskoj Kamenici.

Više detalja oko konkursa može se naći na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles