Novi Pazar – Nezavisni članovi odbora politički aktivisti

13
84

Slikovni rezultat za upravni odbor

Najveću novčanu naknadu mjesečno primaju članovi Nadzornog odbora JKP “Gradska čistoća”, pokazuju podaci Sto plus radija, koje smo dobili iz tri javna preduzeća u Novom Pazaru.

Predsjednik ovog odbora, sanitarni inženjer Sakip Preljević, prima 22.400 dinara, a članovi, pravnik Boris Marković i master ekonomije Ismet Suljović, po 14.900 dinara.

Preljević već 20 godina radi u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, a načelnik je kabineta za nadzor nad bolničkim infekcijama, dok je Marković četiri godine bio menadžer u Si&Si company, a već šest godina radi u pogonu Zastave oružja AD Kragujevac u Novom Pazaru.

Član iz redova zaposlenih Ismet Suljović radi u Čistoći 20 godina, a trenutno obavlja poslove šefa nabavke.

Oni su ove godine održali pet, a prošle 12 sjednica Nadzornog odbora.

Nešto manja primanja imaju u JKP “Parking servis”, gdje predsjednik ovog odbora Vahidin Melajac prima 20.000 dinara, član Igor Novović 15.000, dok Adnan Mecinović, koji je član ispred zaposlenih, prima 10.000 dinara mjesečno.

U ovom preduzeču su nas za biografije članova ovog odbora uputili na Skupštinu grada, kao organa koji ih je imenovao.

Članovi ovog Nadzornog odbora zasjedali su ove godine pet puta, a prošle 10, ali treba uzeti u obzir da je preduzeće počelo sa radom 1. marta prošle godine.

Predsjednik Nadzornog odbora JP “Zavod za urbanizam”, inženjer mašinstva Ismet Kahrović, mesječno na ime ove funkcije prihoduje 18.000 dinara, član pravnica Milica Popović 13.000 dinara, dok član iz redova zaposlenih inženjer građevine Sead Mušović prima 8.000 dinara.

Kahrović je profesionalno iskustvo stekao u kompaniji “Iskra” u Novom Pazaru, a upravljačke poslove obavljao je u Upravnom odboru “Gradske čistoće” i Nadzornom odboru “Sportskog centra”.

U biografiji Popovićeve se navodi da je od decembra prošle godine zaposlena u Gradskoj upravi, a da je ranije radila kratko kao pravnica u špediciji, gdje se bavila sklapanjem ugovora.

Mušović je u ovom javnom preduzeću zaposlen od 2006. godine, a tokom prošle i ove godine ovaj odbor je zasjedao je 15 puta.

Nadzorni odbori imaju tri člana, od kojih je jedan predsjednik, jedan iz redova zaposlenih, a treći nezavisni, koji po Zakonu o javnim preduzećima, izmedju ostalog ne smije biti član nijedne političke partije i mora imati najmanje tri godine iskustva na poslovima povezanim sa poslovima tog javnog preduzeća.

Očito da se na taj način krši Zakon, jer su sva tri navedena nezavisna člana politički aktivna, prema prilozima ovdašnjih lokalnih medija.

Prema dostupnim informacijama na sajtu Gradske uprave Novog Pazara predsjednica Nadzornog odbora JKP “Vodovod i kanalizacija” je ekonomista Azra Hamidović, a članovi su inženjer tekstila Meho Camović i ekonomista Sabina Bejtović.

Na čelu ovog organa JKP “Gradska toplana” je inženjer mašinstva Suad Suljović, a članovi su ekonomisti Stefan Stefanović i Suad Ganević.

Nadzornim odborom Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta predsjedava inženjer gradjevine Murat Spahović, dok su profesor tehničkog obrazovanja Ćeho Nikšič i inženjer gradjevine Mirza Ajdinović članovi.

Ova tri javna preduzeća nisu odgovorila na zahtev radija Sto plus na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, tako su mjesečna primanja, radne biografije i broj zasjedanja ovih odbora za sada nepoznati.

Podsjećamo da su tražene informacije, na osnovu člana 71 Zakona o javnim preduzećima, morale biti javno dostupne i objavljene na internet stranicama preduzeća ili njihovog osnivača.

Isti Zahtjev smo uputili i nadležnima u Skupštini grada, koja imenuje članove ovih odbora, tako da ćemo po dobijanju odgovora u zakonskom roku od 15 dana objaviti i podatke iz ova tri javna preduzeća.

izvor: Radiostoplus


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

13 KOMENTARI

 1. Sakip za direktora boljnice cio život sanja da bide dišo uspešan i sposoban ćovek sa srednjom posto naćelnik djerlekov to ima nego samo u Pazaru našem zato je i higijena u boljnici na nuli

  1

  0
 2. Amire, sve je ovo istina. Ne mogu da zamislim da bi ovaj stvor Zoranic mogao da otvori vrata Sloge da je ziv i da je direktor Ismet Djulovic. Dosli su novi vlasnici koji otimaju od nas radnika a i ovaj pas Zoranic nas pljacka. Na nasa ledja , na ono sto smo mi godinama gradili on je dosao da grabi.

  0

  0
 3. Djerlekov zet funkcija u bolnici ha ha ha žalosno napredujem sa srednjom školom načelnik odeljenja izmišljenog došlo je vreme kada pametan za ćuti a budale i dukate progovore

  1

  0
 4. Moze li radio Sto plus da objavi koliko ima funkcija glavni reketas Kasim Zoranic ? U Nadzornom je odboru A.D. Sloga Novi Pazar godinama, dok mi radnici ostajemo bez posla a akcije koje smo dobili posle desetina godina rada su nam skoro bezvredne zbog malverzacija, on ima sigurna primanja, to jest reket koji mu placaju vecinski vlasnici.

  7

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.