Novi Pazar – Na ujede pasa lutalica otišlo preko 30 miliona dinara

2
12

Iz budžeta Novog Pazara u posljednje tri godine isplaćeno je preko 30,9 miliona dinara na ime naknade štete građanima koje su ujeli psi lutalice, saznaje radio Sto plus.

Iz odgovora Odjeljenja za finansije lokalne samouprave, koji je naš radio dobio na osnovu Zahtjeva o pristupu informacijama od javnog značaja, se može zaključiti da je iznos novca isplaćivan po godinama eksponencijalno rastao.

Tako je po sudskim presudama ili nagodbama sa oštećenim građanima iz gradske kase tokom 2014. godine isplaćeno 6.003.300 dinara, 2015. godine je taj iznos narastao na 9.026.125 dinara, a u prošloj godini na čak 15.885.582 dinara.

Sveukupno u te tri godine iz budžeta je isplaćeno 30.915.007 dinara.

Tokom 2014. godine zabilježeno je 209 slučajeva prihvaćenih zahtjeva za naknadu štete zbog napada pasa, od kojih je 98 završeno tužbom, a 111 nagodbom lokalne samouprave i oštećenog.

Sljedeće godine je taj broj porastao na 233, od kojih je 99 okončano nagodbom, a 134 sudskom presudom.

Zanimljivo je da je u prošloj godini, kada je isplaćeno najviše novca, bilo najmanje zahtjeva za naknadu štete – 184, 104 su završila na sudu, a 80 sporazumom.

Kako je našem radiju objašnjeno u lokalnoj samoupravi, iznos sredstava koji je grad prošle godine isplaćivao na osnovu sporazuma kretao se od 40.000 do 50.000 dinara, u zavisnosti od stepena povrede, dok je ranijih godina taj iznos bio upola manji.

Podsjećamo da je Skupština Novog Pazara na posljednjem zasjedanju usvojila Program kontrole i smanjenja populacije pasa lutalica u kojem je navedeno da na teritoriji ovog grada ima oko 1.500 tih životinja i da se taj broj, kao i broj napada na ljude tokom godina povećavao.

izvor: Radiostoplus


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Pazarci toliki novac mogli ste sve da ih sterilišete napravite azil dajte spisal osoba koje si uzrle novac mafija umrežena procenat kekaru koji napiše lažni nalaz pa oonome ko to odobri i još po neko se ovajdi sram vas bilo pa krive životinje mislite da narod ne vidi šta radite
    SPISAK IZUJEDANIH NA UVID

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.