Mirsad Kočan 3 godine čeka odštetu od Vlasti za uništenu radionicu u poplavi, a sada mu uzimaju kuću!

1
68

Novi Pazar – Proizvođač nameštaja iz Novog Pazara Mirsad Kočan ni tri godine nakon poplave u kojoj mu je uništena radionica nije dobio odštetu, a pre mesec dana mu je stiglo obaveštenje da će Fond za razvoj prodati njegovu porodičnu kuću zbog nevraćanja kredita.

Kočan je na konferenciji za novinare rekao da je nakon doseljavanja sa Kosova, tokom 2005. godine otvorio radionicu za proizvodnju nameštaja i da je zbog unapređenja poslovanja pet godina kasnije podigao kredit od 2,5 miliona dinara od Fonda za razvoj Republike Srbije.

“U maju 2011. godine, deo Novog Pazara u kojem živim je pogodila velika poplava. Voda je bila preko metar i 30 centimetara, pa su mi sav materijal, mašine i gotovi proizvodi uništeni”, izjavio je Kočan.

On dodaje i da, zbog mulja i fekalija koje je voda nanela u radionicu, članovi gradske komisije za procenu štete nisu ulazili unutra, već da su “odokativno” štetu procenili na oko 15.000 evra.

“Nakon njih, došao je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović sa lokalnim funkcionerima i novinarima. Jedan od funkcionera mi je prišao i rekao da se pred novinarima zahvalim gradonačelniku, lokalnoj samoupravi i ministru Rasimu Ljajiću na ukazanoj pomoći, što sam ja i uradio iako nisam dobio ni lopatu”, izjavio je Kočan.

Kočan kaže da je u protekle tri godine išao od kancelarije do kancelarije, obraćao se narodnim poslanicima iz Novog Pazara, ministru Ljajiću, pisao kabinetu Aleksandra Vučića, ali bez rezultata.

“Za to vreme od grada sam dobio 10.000 dinara i kamion šljunka, iako sam sa advokatom utvrdio realnu štetu koja iznosi oko 3,2 miliona dinara. Išao sam kod gradskog pravobranioca, nisam tražio novac, već da se nagodimo i da mi pomognu oko kredita Fonda za razvoj jer nisam mogao da plaćam mesečne rate od oko 600 evra”, rekao je Kočan.

Kako je nagodba odbijena, Kočan je podneo tužbu protiv Grada, a nakon što je na prvo ročište čekao godinu i po dana, tužba mu je odbačena zbog, kako kaže, “štamparske greške”.

“Pre četiri meseca sam predao novu tužbu, a u međuvremenu mi je stiglo obaveštenje od Fonda za razvoj da će mi porodična kuća biti stavljena na prodaju zbog neplaćanja rata”, izjavio je Kočan.

Radio Sto plus je ovim povodom pokušao da dobije izjave i od javnog pravobranilaštva Novog Pazara, ali su nam rekli da su oni koji su zastupali Grad u ovom predmetu na sudu odsutni do ponedeljka.

N. Kočović

(Radio100+)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Eto šta se desi kad neko uzme kamatni kredit, onda mu Allah, subhanehu ve te'ala, objavi rat. To što će da izgubi kuću nije ništa u odnosu na to što ga čeka. Da je 36 puta imao nedozvoljeni seksualni odnos bio bi mu manji grijeh, nego što je uzeo taj kamatni kredit.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.