Nove škole počinju za dve nedelje?

0
3

nove kole startuju za dve nedeljeNovi Pazar – Dvije nove škole u Novom Pazaru biće puštene u rad za 15 dana. Trebalo bi da ih otvori  ministar prosvjete i nauke Tomislav Jovanović.

Predstavnici grada Novog Pazara gradonačelnik dr Meho Mahmutović, zamjenik gradonačelnika Nikola Jolović I član gradskog vijeća Rifat Ličina  upoznali su ministra Jovanovića o preduzetim aktivnostima za nesmetan rad ovih školskih objekata čime bi se rasteretili postojeći kapaciteti i ukinula treća smjena u nastavi.

“Sa ministrom Jovanovićem smo razgovarali o početaku rada dvije nove osnovne škole. Pronašli smo niz problema na koje se nailazilo nakon zadnjih nekoliko mjeseci. Bilo nekih smetnji na vezama izmedju gradske uprave i školskih uprava u Novom Pazaru i Kraljevu i Ministarstva prosvjete.  Zajedno smo usaglasili da su dokumenta koja grad poseduje i koje su uputili prema ministarstvu su uredna.  Gradsko vijeće i Skupština donijeli su odluku na vrijeme i uputilo dopis kada je trebalo.

Sve što smo do sada pričali bilo je tačno. Dogovorili smo se da u narednih 15 dana ministar Jovanović dođe u Novi Pazar i svječano pusti u rad dvije nove škole koje će samostalno raditi. To je od velikog značaja za Novi Pazar, jer će dve škole početi sa radom i na taj način ćemo rasteretiti tri škole  rada u tri smjene, a dobijamo dvije samostalne osnovne škole”, kaže Mahmutović

Ministar Jovanović je rekao da je puštanje u rad dvije nove škole u što kraćem roku neophodno za podizanje kvaliteta nastave i da obrazovni sistem mora biti jedinstven sistem, a da razlike u njemu, u čijoj su osnovi kulturne, vjerske i nacionalne razlike, treba da djeluju kao faktor zbližavanja, uz međusobno uvažavanje i produbljivanje prijateljstava.

Podsjećamo, OŠ “Meša Selimović” u naselju kod Petrove crkve izgrađena je uz pomoć sredstava Ministarsva prosvjete,  dok  je izgradnju škole “Ćamil Sijarić” u krugu bivše fabrike obuće “Ras” finansirala turska razvojna agencija TIKA.

Kako je i ranije istakao gradonačelnik dr Meho Mahmutović  u Novom Pazaru, najmlađem gradu u Srbiji,  potrebna je izgradnja još nekoliko škola, jer nastavu u ovom gradu pohađa 12.000 osnovaca.

(rtvnp)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.