6. August 2019

 Leto u znaku velikih poslova  - Foto A. Rovčanin

TOKOM proteklih 45 dana, radnici firme “Putevi – Zlatar” su na ulicama Nove Varoši postavili više od 7.500 kvadrata novog asfalta, te započeli sanaciju seoskih trasa. Radovi se finansiraju iz opštinske kase, a od početka građevinske sezone je – samo za uređenje saobraćajnica u centralnoj gradskoj zoni i prigradskim naseljima – utrošeno oko sedam miliona dinara.

Za izgradnju i rekonstrukciju putnih pravaca na teritoriji seoskih mesnih zajednica je u ovoj godini opredeljeno oko 75 miliona dinara, što bi trebalo da bude dovoljno za 16 kilometara kvalitetne asfaltne podloge.

– Lokalni putari su sanirali Karađorđevu, Ulicu Svetog Save, delove Potočila, Petlovca i Zlatarske, kao i nekoliko manjih “krakova” u gradu. Asfaltom su kompletno “presvučeni” Ulica Zorana Đinđića i Sokak Borisavljevića, a početak sezone je obeležila i izgradnja nekoliko značajnih parking-prostora, te terena i igrališta – ističe pomoćnik predsednika opštine i rukovodilac opštinskog Odeljenja za investicije i javne nabavke Dejan Grbić.

Podseća, međutim, i na to da je u toku realizacija još nekih važnih infrastrukturnih projekata.

U Novoj Varoši se, tako, rekonstruišu zgrada Osnovne škole, gradski trg, poslovni centar, a očekuje se i početak izgradnje trafostanica i fudbalskog stadiona na Zlataru, puta ka turističkoj zoni, kao i unapređenje vodovodnih sistema u pojedinim selima.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles