NOVA VAROŠ: KILOMETARSKA KOLONA UPLAKANIH LJUDI Sahranjena djevojka kojoj je razbojnik pucao u glavu zbog 10.000 dinara

0
25

Kristina Kaplanović

Kristina Kaplanović (20) kojoj je u prošli četvrtak u Beogradu, na radnom mjestu pucao u glavu još uvjek nepoznati razbojnik i to zbog pazara od svega 10.000 dinara, sahranjena je u rodnim Vilovima kod Nove Varoši

U kilometarskoj koloni komšije, kumovi, mnogobrojna rodbina i školski drugovi koji su došli da izjave saučešće Kristininim roditeljima, majci Stojani i ocu Stanislavu, mlađim sestrama, Marini i Ivani, babi Miloranki, stričevima, ujacima, i da na vječni počinak isprate djevojku za koju u novovaroškom kraju imaju samo reči hvale.

Mnogobrojna lica bila su skamenjena od bola, a pitanje samo jedno: zašto?

– Bog neka mu sudi, a ja ne mogu – riječi su Kristininog oca Stanislava na bezumni postupak razbojnika.

– Na žalost, ono što smo gledali samo na televiziji sada se i nama dešava. Ruka bezumnika prekinula je jedan mlad i nevin život, a kakav to čovjek treba da bude pa da digne ruku na dijete – zapitao je iznad posmrtnog odra sveštenik Stanko Blagojević.

Jecaji su se juče prolamali selom u kome se Kristina rodila i odrasla. Riječima saučešća pokušavali su poznanici da njenim najbližim ublaže bol, ali nije bilo utehe.

– Kako da ohrabrimo roditelje da izdrže ljutu tugu, patnju i bol kada danas prate na vječni daleki put sebe same i ono što su od srca odvajali.N isu oni u svojoj dobroti i plemenitosti Kristinu vaspitavali za ovaj pokvareni svet u kome ljudske pogani i izrodi nose pištolje i pucaju na decu, već za jedan normalniji i pošteniji svijet, onako kako su i njih roditelji učili- rekao je opraštajući se iznad groba ubijene djevojke jedan od komšija.

Oni rijetki, koji imaju snage da izuste po koju riječ, podsećaju da je Kristina bila djevojka za primjer. Završila je Tehničku školu u Novoj Varoši, a u Beograd je došla prošlog ljeta kada je polagala prijemni ispit za Višu poslovnu školu. Kako nije uspjela da upadne na budžet riješila je da pauzira godinu, pa da ove opet pokuša. Zaposlila se na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu, kako bi zaradila za školovanje.

– Spremala se, maštala i sanjala da letos, za koju nedelju upiše Ekonomski fakultet. Oitišla je u Beograd puna planova, puna nade i snova, da se bori i da ne odustane, da pomogne roditeljima,da stvori sebi i porodici, svojim sestricama bolji život. Ali je umjesto toga danas ispraćamo na vječni počinak –čulo se u oproštajnom govoru.

Mnogi se javljali da pomognu

Prema riječima sveštenika Stanka Blagojevića, tokom četvirodnevne Kristinine borbe sa teškim povredama javljali su se mnogi da pomognu njeno liječenje. Kaplanovići su slabijeg materijalnog stanja, pa im je novčanu pomoć obećaja i opština Nova Varoš.

– Živeli su skromno od jedne penzije i od onoga što zarade od poljoprivrede. Imaju par krava, a obrađuju i zemlju. Kristina se nije libila ni jednog seljačkog posla, roditeljima je pomagala u polju, oko stoke i u kući, ali to joj nije bila prepreka da bude dobar đak. A svaki dan je putovala desetak kilometara u grad u školu – kažu meštani Vilova.

(blic.rs)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.