Nova generacija fudbalskih sudija

0
35

Grupa budućih fudbalskih sudija pri Fudbalskom savjezu Novog Pazara, Raške i Tutina učestvuje u školi suđenja, koju vodi predsednik sudijske organizacije u okviru tog saveza Enes Gegić.

“U fokusu su opšta pravila fudbalske igre, a posebno su apostrofirane situacije s kojima se akteri najčešće sreću na terenu i koje sudijama predstavljaju najveći problem”, izjavio je Gegić.

Na nivou Fudbalskog saveza Novog Pazara, Raške i Tutina aktivno je 18 sudija u različitim rangovima, pa i onom najelitnijem u Srbiji, a uskoro će im se pridružiti još sedmoro mladih arbitara.

“Sjajni su učenici, spremni da usvajaju znanja i prihvate primedbe i sugestije. Cilj je da imamo najmanje 30 sudija na nivou saveza. Škola je potpuno besplatna, a potrudio sam se da polaznici po popularnoj ceni dobiiju i vrhunsku sportsku opremu”, kazao je Gegić.

“Početkom jeseni planirana je još jedna škola. Za sada je prijavljeno troje, četvoro kandidata. Posebno mi je drago što dolaze mladi, a među njima i devojke, koje imaju bržu prođu”, dodao je on.

Mlada Raščanka Ana Premović rekla je da voli sport i da se u priču uključila na savet profesora.

“Vežbamo oko mesec dana, uskoro treba da polažemo za sudije. Volela bih da to završim i da jednog dana sudim”, rekla je Premović.

Novopazarac Almedin Medović prizano je da mašta da deli pravdu na najvećoj sceni.

“Želeo bih da sudim Barseloni u Ligi šampiona. Inače, dugo sam trenirao fudbal, ali tražio sam nešto novo. Odlično mi ide, a imam i sjajnog učitelja”, naveo je Medović.

rtvnp


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.