Nikolić: Srpska vojska neće više imati sukobe sa drugima

0
2

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poželeo je danas pripadnicima vojske i Ministarstva odbrane da svoj radni vijek provedu u miru, jer je to, kako je istakao, garancija da će i djeca u Srbiji živeti u miru.

Nikolić je, na svječanom prijemu koji je priredio za pripadnike vojske i resornog ministarstva povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije, istakao da se država trudi da eliminiše rizike bezbjednosti na teritoriji Balkana, izrazivši očekivanje da srpska vojska neće više imati sukobe sa drugim vojskama.

Prema Nikolićevim riječima, patriotizam, kodeks časti, moral, briga o drugima, požrtvovanje i komanda “za mnom” jesu odlike srpske vojske koje će je krasiti i u budućnosti.
“Nadam se da svoje vojničke veštine nećete morati da primenjujete u stvarnom životu, da ćete i dalje da se igrate i da na naučno zasnovanim metodama obučavate našu decu i sami da se usavršavate”, poručio je Nikolić.

Srbija, kako je podsjetio, danas sarađuje sa mnogim državama i vojskama, i pripadnici Vojske Srbije mogu da se usavršavaju, obrazuju i prikupljaju znanja gde god požele, a država će se truditi da vojsci obezbjedi savremene tehnologije i opremu.

Novi kvalitet vojnog angažovanja, predsjednik Nikolić vidi i u učešću Vojske Srbije u mirovnim misijama širom svijeta.
“Teško je vojniku poželeti da u miru poživi svoj radni vek, ali ja vam zaista želim da svoj radni vek poživite u miru, jer to je znak da će i naša deca da žive u miru. U želji da ovo što Vlada Srbije gradi na veoma lošim temeljima bude jedna stabilna građevina za budućnost, ja vam želim srećan dan Vojske Srbije”, poručio je predsjednik Nikolić, obećavši da država neće zaboraviti na obavezu da u najvećoj mogućoj mjeri poboljša socijalno materijalni status pripadnika vojske.

Delegaciju Vojske Srbije i Ministarstva odbrane su na prijemu predvodili načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Vučić:Vojska doprinela širenju ugleda Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vučić čestitao je danas pripadnicima Vojske Srbije njihov dan -23. april istakavši da su svojim angažovanjem i profesionalnim izvršavanjem zadataka dali izuzetan doprinos širenju ugleda Vojske Srbije u svijetu.

On je izrazio uvjerenje da će pripadnici vojske “i u narednom periodu svoje zadatke izvršavati kvalitetno, odgovorno, časno i pošteno i na taj nacin doprineti daljoj izgradnji jake i moderne Vojske Srbije, koja će biti pouzdan partner prijateljskim zemljama i faktor stabilnosti u zemlji i regionu”.

“Zahvaljujući uspešnoj profesionalizaciji Vojske, unapređenju saradnje i partnerstva sa oružanim snagama brojnih zemalja, povećanom učešću u mirovnim misijama i pruženoj pomoći lokalnoj samoupravi i stanovništvu u vanrednim prilikama, pokazali ste sposobnost i spremnost da odgovorite na različite izazove”, istakao je Vučić.

“Želim vam uspeh u daljem radu i izvršavanju zadataka”, naveo je on u čestitki objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane.

Dan Vojske Srbije obeležava se 23. aprila, na dan kada je 1815. u Takovu doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od turske vlasti.

Počasna paljba povodom Dana Vojske Srbije

U Beogradu je danas, povodm Dana Vojske Srbije – 23. aprila izvršena počasna artiljerijska paljba sa 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.

Počanu artiljerijsku paljbu izvršili su pripadnici Vojske Srbije sa Savske terase na Kalemegdanu.

Dan Vojske Srbije obeležava se 23. aprila, na dan kada je 1815. u Takovu doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od turske vlasti.

(Tanjug)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.