28. Januar 2011

Sjeverni Sandžak – Petar Antić pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića podnio je danas ostavku na to mjesto. Odmah nakon toga rekao je da ostavku podnosi jer ne želi da bude “simbolični Rom u ministratsvu za ljudska i manjinska prava“.

“Smatram da ministarstvo za ljudska prava više nanosi štetu nego korist ljudskim pravima i da ministar Čiplić mora da bude smenjen. Ovim putem javno pozivam vladu da to učini, jer dela ministra Čiplića ugrožavaju ciljeve te vlade i evropske integracije Srbije” rekao je Antić u telefonskoj izjavi.

Antić je drugi saradnik ministra Čiplića koji je podnio ostavku. Prethodno je to učinio i državni sekretar u ministarstvu Marko Karadžić. Antić je obrazložio razloge za ostavku:

“Želeo bih posebno da naglasim da je jedan od osnovnih prioriteta na putu ka EU unapređivanje položaja Roma. Način rukovođenja romskim programom od strane ministra sigurno ne može da unapredi taj položaj. Ja, kao predstavnik Roma bio sam potpuno onemogućen i isključen od stvarnog uticaja na rad na pitanjma Roma, služio sam više kao ikebana.” rekao je Antić.

U saopštenju, koje je prethodno izdao, Antić je naglasio i da je već niz mjeseci svjedok “neprofesionalnog i bahatog ponašanja ministra Čiplića, koji je sve uradio da bi od državne institucije napravio privatnu kompaniju, koja služi samo njegovim ličnim interesima”

Petar Antić: Upozoravao sam Čiplića na greške u izboru za Savjet Bošnjaka

Na pitanje šta je konkretno ministar Čiplić učinio, a nije smeo, odnosno šta je trebalo da uradi, a nije, Antić je pomenuo izbor za Nacionalni savjet Bošnjaka.

“Greške koje su se dešavale tokom izbora su bile očigledne i upozoravao sam ministra na njih. Odluke su bile na njemu, a on je odlučio da ih ignoriše”. rekao je Antić.

Izvor: Sandzak-x.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles