21. Oktobar 2013

thumb.phpCrna Gora – U Podgorici je danas održana prva gej parada, koja je protekla u znaku velikih mjera obezbjeđenja i žestokih sukoba policije sa protivnicima ovog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama, u sukobima policije i protivnika parade ima više povrijeđenih. Oko stotinu učesnika gej parade, nakon šetnje, evakuisani su policijskim maricama iz centra grada.

Oko 2.000 policajaca, među kojima i pripadnici specijalnih jedinica, napravili su nekoliko “prstenova” oko maršrute kojom je održana gej parada, a centar Podgorice sve vrijeme nadlijetao je policijski helikopter.

Učesnici parade prošetali su se centralnom podgoričkom saobraćajnicom – Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, odnosno od bivšeg hotela “Crna Gora” do stare zgrade Vlade Crne Gore i nazad.

Taj dio grada bio je potpuno blokiran od ranih jutarnjih časova, a policija je imala više žestokih okršaja sa protivnicima gej parade, koji su na nekoliko mjesta pokušali da uđu u zonu održavanja manifestacije.

Policija je u tim sukobima upotrijebila pendreke i suzavac, dok su protivnici gej parade uzvratili petardama i kamenicama.

(bosnjaci.me)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles