Nelegalno vještačenje Džemaila Zornića izložilo Hamidovića opasnosti, usljed čega je ubijen

4
33568

Džemail Zornić, aktivista stranke SDP Rasima Ljajića, koji se lažno predsatvlja kao IT vještak koji može samostalno vršiti sudska vještačenja, je učestvovao u sudskom montiranom procesu protiv šehida Edina Hamidovića i Sjeničkih novina.

Naime, po tužbi Hazira Dacića, kojeg je zastupao Ljajićev advokat Rešad Plojović, oni su od šehida Edina Hamidovića i drugih koje su targetirali kao članove Sjeničkih novina, tražili naknadu i isplatu troškova u ukupnoj vrijednosti od oko 3000 eura.

Na prijedlog Ljajićevog advokata angažiran je ovaj navodni Ljajićev IT vještak, koji nije registriran u registru sudskih vještaka za područije Novog Pazara, Tutina i Sjenice, što se jasno vidi na osnovu pretrage Registra sudskih vještaka R. Srbije. Pravo da vještače po pozivu suda kao fizička lica imaju isključivo Ramiz Ahmetović i Vahid Etemović.

Međutim, Džemail Zornić se predatvlja kao član udruženja “IT VEŠTAK” iz Beograda.

Džemail Zornić zloupotrebljava činjenicu da se učlanio u udruženju “IT VEŠTAK” i bespravno vještači u sudskim procesima u Sandžaku, na vrlo nekorektan, neispravan i korumpiran način, dok na sve to sudovi u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici zatvaraju oči.

U nastavku vam donosimo analizu vještačenja kojeg je radio protiv šehida Edina Hamidovića i Sjeničkih novina:

Naime, na osnovu sljedećeg uvida u Sjeničke novine, što je moguće svakom fizičkom licu, gdje se vidi isključivo iz kojih država su urednici stranice, on je donio širok spektar zaljučaka:

Na osnovu gore prikazanog uvida u stranici Sjeničke novine, Džemail Zoranić je donio zaključak da je Edin Hamidović administrator Sjeničkih novina, ističući da je objave na stranici pisao sa svog broja telefona. Svako ko se razumije u način funkcioniranja facebook stranica zna da kartica koja se nalazi u telefonu nema nikakvu ulogu koja veže za objave na facebook stranicama. Objave na facebook stranicama se čak ne moraju objavljivati ni sa mobilnog telefona, već ih je moguće objaviti i sa kompjutera, koji nema karticu.

Očigledno je da je Džemail Zornić, od ljudi koji tuže Sjeničke novine, je dobio spisak članova SPP koje treba targetirati, iako nisu članovi redakcije Sjeničkih novina i koje je targetirao na jako nepošten način, ističući kako su navodno uređivali Sjeničke novine iz prostorija Opštinske uprave i iz prostorija SPP stranke u Sjenici, i tako ih sve legitimizirajući kao mete od strane kriminalne grupe na čelu sa Izom Latovićem koja djeluje u okviru SDP u Sjenici, a koja je izvršila atentat na urednika Sjeničkih novina, šehida Edina Hamidovića.

Džemail Zornić na kraju dokumenta koristi logo IT VEŠTAK, bez saglasnosti udruženja, i bez toga da je Osnovni sud u Sjenici uputio poziv tom udruženju da vještače, dovodeću to udruženje u vrlo nezgodan položaj, gdje mogu biti optuženi za zloupotrebu, korupciju i učešće u montiranim sudskim procesima.

Sudovi u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu već duži period zatvaraju oči na ove činjenice, usljed čega su omogućile Džemailu Zorniću da se ponaša koruptivno i da sastavlja izvještaje koji su po mjeri tužilaca iz redova SDP stranle, a po zastupanju Ljajićevog advkata Rešada Plojovića.

Nelegali vještak Džemail Zornić je samo jedan u lancu osoba u okviru organizovanog kriminala, sačinjenog od trgovaca bijelim robljem, ubica, funkcionera policije, tužilaštva,  političara i paravjeraca čije djelovanje ima za posljedicu brojne nepravde u Sandžaku, a koje je koluminiralo ubistvom šehida Edina Hamidovića.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Vojska i policila jos od 1991 u Srbiji i CG zajedno radi sa najvecim narko bosovima Balkana ti nije nikakva tajna bila narocito za vrijeme ratova u ex yu.
    Ti krakovi su uzeli maha od Avgamistana do Meksika.
    U samoj Srbiji ima zasadjena polja razne droge to kontrolise Vlada Srbije i Policija.
    Zao mi je Hamidovica dao je zivot svoj za ono sto smo svi u Sandzaku znali vec godinama,to sto je on piso to nije nista novo a mnoge stvari glavne on nije ni znao.
    Cito sam i vide sam da on nije bio bas upucen o ovim stvarima piso je povrsinski a dubinu i srz kriminala nije zno.To se ode ne moze pisat u komentarima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.