23. April 2012

Bijelo Polje – Više stotina radnika propalih bjelopoljskih preduzeća protestovalo je u nedjelju na gradskom trgu pod sloganom „Roditelji i djeca za bolju budućnost“.

Izražavajući svoje nezadovoljstvo socijalno-ekonomskom politikom Vlade i nepravilnom privatizacijom preduzeća, radnici su poručili da je došlo vrijeme da se „stane na kraj moćnicima, korupciji, bijedi i siromaštvu“ i najavili da će doći na majski protest u Podgorici.

– Dovedeni na rub srama, bolesti i očaja tražimo svoja prava. Molimo vas, gospodo moćnici, da zamijenimo mjesta pa da se baškarite sa 33 eura, školujete djecu i živite – kazala je u ime organizacionog odbora Ljiljana Tomović.

Pružajući podršku nezadovoljnim radnicima, bjelopoljski invalidi rada, koji se spremaju na protestni marš do Podgorice, predložili su da se radnici ujedine, umjesto da se dijele tražeći odgovornost među sobom.

– Tražimo odgovornost od onih koji su nas do ovoga i doveli, koji su zatvorili fabrička vrata. Tražimo da nam skinu teret i globu koja su natovarena na naša pleća, da plaćamo porez i tuđe gubitke, da nam prišiju još po jedan euro preko mobilnih i fiksnih telefona i brojila. Da im kažemo dosta je, više izdržati ne možemo – poručio je predstavnik invalida rada Lazar Knežević pozivajući prisutne da pruže podršku invalidima rada koji će danas u 10 časova protestovati na trgu u Bijelom Polju.

Izvor: Pobjeda.me

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles