17. Juli 2019

Idejno rješenje

Izgradnja dječjeg vrtića u pljevaljskom naselju Guke, najavljena za proljeće, još nije počela, a neizvjeno je da li će se nešto raditi ove godine s obzirom na to da je nedavno tek raspisan tender za izbor izvođača radova.

Procijenjena vrijednost nabavke je 800.000 eura, a zainteresovani ponude mogu dostaviti Upravi javnih radova do 16. avgusta.

Priča o izgradnji vrtića na Gukama najavljivana je skoro svake godine od 2014. kada je potpisan ugovor o kreditu sa Evropskom razvojnom bankom.

Izgradnjom vrtića djelimično bi se ublažio problem prebukiranosti predškolske ustanove “Eko bajka”.

Vrtić bi se gradio prema idejnom rješenju autorskog tima – Ivana Barišić, Matija Vuković i Dragana Cukić, čiji je rad osvojio prvu nagradu na konkursu Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Prema projektnom zadatku, vrtić će imati 500 metara kvadratnih, odnosno 444 metra korisnog prostora, za smještaj 67 djece, kao i kuhinju u kojoj će moći da se spreme obroci za 400 mališana.

Vrtić bi se gradio kreditom Banke savjeta Evrope u okviru projekta “Izgradnja sedam novih predškolskih ustanova i renoviranje postojeće predškolske infrastrukture”.

Opština Pljevlja je besplatno Ministarstvu prosvjete ustupila građevinsko zemljište od 1.693 metra kvadratna.

Sadašnje dvije zgrade vrtića, jedna u centru grada a druga u naselju Žabnjak, izgrađene su 1961.

Zbog nedostatka prostora dio mališana od septembra je smješten u renovirane prostorije nekadašnjeg Studenskog kluba u blizini Akademskog centra. 

(Vijesti)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles