25. Novembar 2011
Sjeverni Sandžak – Zamjenik premijera i ministar policije Srbije Ivica Dačić poručio je danas da ne treba Bošnjaci njemu da pričaju ko treba da bude načelnik policije u Novom Pazaru i drugim sandžakim opštinama.
Dačić je novinarima u Rakovici rekao da su sve to stare priče i da bi najbolje bilo da se “spusti lopta”.
“Ne treba Bošnjaci meni da pričaju ko treba da bude načelnik, jer ja to najbolje znam”, kazao je Dačić povodom zahtijeva Bošnjaka da budu smenjeni svi načelnici policijskih uprava u sandžačkim opštinama.
Narodni poslanik iz reda Bošnjaka Esad Džudžević saopštio je jučer u Skupštini Srbije da odrmzava svoj poslanički mandat zato što je dobio uvjeravanja da će njihovi zahtjevi, među kojima je i smjena načelnika policijskih uprava, biti ispunjeni. Na pitanje pitanje ko će smijeniti načelnika policije u Novom Pazaru on je odgovorio: “Smijenit će ga onaj ko to može”.
Insistirajući na “otvorenosti i iskrenosti”, Dačić je podsjetio da nije on doveo načelnike policijskih uprava u Sandžaku, pa i Novom Pazaru već da su oni tu “od vremena vlade Vojislava Koštunice”.
On je primijetio da su oni tada postavljeni u dogovoru sa, kako je rekao, samim Bošnjacima.
“Ragovarat ćemo o tome u narednim nedeljama. Uostalom ja sam prvi ministar koji je otvorio vrata policije Bošnjacima, Romima, Mađarima i uveo ih u policiju, a poznato je i da insistiram na učešću pripadnika nacionalnih manjina u redovima MUP-a”, rekao je ministar i pozvao na “spuštanje lopte”.

Izvor: Avaz.ba

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles