Najveće zarade u Pljevljima imaju bivši predsjednik i potpredsjednik Opštine

0
56

Pljevlja – Prema podacima objavljenim na sajtu Komisije za sprječavanje sukoba interesa, bivši gradonačenik Pljevalja Filip Vuković prošle godine je zarađivao 1.000 eura kao predsjednik opštinskog odbora DPS-a u Pljevljima.

Osim hiljadarke koju je dobio od partije, Vuković je mjesečno zarađivao još 1.375 eura kao član Odbora direktora pljevaljskog Rudnika uglja.

Vuković je u svom kartonu naveo da, kao odbornik u pljevaljskom parlamentu, mjesečno prima oko 150 eura. To, u konačnom, pokazuje da Vuković i njegova supruga, koja u Poreskoj upravi prima 450 eura mjesečno, zarađuju skoro tri hiljade eura mjesečno

Nakon oktobarskih parlamentarnih izbora, Vuković je izabran za poslanika, a nedugo zatim mu je prestalo članstvo u Odboru direktora najveće pljevaljske kompanije.

Prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, javni funkcioneri su u obavezi da do kraja februara podnesu izvještaj o prihodima i imovini za prethodnu godinu, ili 15 dana nakon stupanja na funkciju.

Vuković je u svom kartonu naveo da, kao odbornik u pljevaljskom parlamentu, mjesečno prima oko 150 eura. To, u konačnom, pokazuje da Vuković i njegova supruga, koja u Poreskoj upravi prima 450 eura mjesečno, zarađuju skoro tri hiljade eura mjesečno.

Vuković je Rudnik, gdje je bio stalno zaposlen, napustio 2006. godine, nakon što je izabran za predsjednika Opštine, a na ime otpremnine isplaćeno mu je oko 48 hiljada eura.

Posjeduje kuću u selu Zabrđe i stan u Pljevljima od 68 metara kvadratnih, vozi terensko vozilo KIA, a ima i pet hiljada eura ušteđevine u CKB banci. Njegova supruga posjeduje i vozilo “tojota RAW 4”, staro devet godina, a sin Ivan automobil “honda sivic” iz 2008.

Prema podacima koje je dostavio Komisiji, primanja bivšeg potpredsjednika Opštine Avda Ajanovića su se značajno uvećala posljednjih godina. Ajanović je, nakon što je prestao da prima naknadu od Opštine, kada mu je prestao mandat, primao platu od DPS-a u iznosu od 613 eura, kao sekretar OO u Pljevljima, i oko 140 eura naknade kao odbornik.

U međuvremenu je izabran za člana Odbora direktora Rudnika uglja, gdje su mu trenutna primanja oko 2,5 hiljada eura, što je preko osam puta više u odnosu na 2005, kada mu je plata bila 300 eura.

Njegova supruga je zaposlena u Termoelektrani “Pljevlja” i mjesečno zarađuje oko 520 eura. Ajanovići trenutno zarađuju više od tri hiljade eura mjesečno. Za pet godina provedenih na mjestu potpredsjednika Ajanović je dobio od Opštine stan od 77 kvadrata, a kreditno je zadužen 14 hiljada eura.

I Odbornik DPS-a u pljevaljskom parlamentu Dane Čamdžić može biti zadovoljan svojim primanjima. Kao član menadžmenta Rudnika uglja mjesečno zarađuje 1.900, a kao odbornik još 140 eura.

Ima kuću u Pljevljima, vozi “golf šesticu” star dvije godine i posjeduje ušteđevinu od 14 hiljada eura kod Atlas Mont banke. Na svoje ime ima sedam hiljada eura kredita. Njegova supruga, koja je zaposlena u Opštini Pljevlja, mjesečno zarađuje 400 eura.

Bivši predsjednik pljevaljskog DPS-a, a sada odbornik te partije Žarko Dragašević, kao penzioner mjesečno prima 970 eura, a kao direktor filijale Atlas Mont banke u Pljevljima još 1.300 eura. Kao odbornik zarađuje mjesečno 168 eura. Njegova supruga prima 284 eura penzije.

Ajanovići trenutno zarađuju više od tri hiljade eura mjesečno. Za pet godina provedenih na mjestu potpredsjednika Ajanović je dobio od Opštine stan od 77 kvadrata, a kreditno je zadužen 14 hiljada eura

Predsjednik SO Pljevlja iz redova Nove Božidar Bajić za obavljanje te funkcije mjesečno dobija naknadu od skoro 700 eura, a u pljevaljskoj bolnici, gdje je stalno zaposlen kao pravnik, zarađuje 578 eura. Njegova supruga mjesečno zarađuje 386 eura.

Bajić posjeduje stan u Pljevljima, kao i kuću od 136 kvadrata, čija je izgradnja u toku. Ima stan u Beogradu i zemlju u selu Grevo. Ima i 29.000 eura ušteđevine, a kreditno je zadužen više od 18.000 eura.

Odbornik SNP-a Zdravko Bajić mjesečno prima zaradu od hiljadu eura u Direkciji za saobraćaj, kao odbornik 160 i oko petsto eura od vještačenja. Posjeduje stan u Pljevljima od 76 kvadrata i stan u Podgorici od 52 kvadrata, porodičnu kuću u selu Mrzovići i poslovni prostor u Pljevljima.

Njegova supruga mjesečno zarađuje 650 eura, a jedan od sinova posjeduje i garsonjeru u Podgorici. Bajić je sa sinovima vlasnik DOO “Unija”.

Mjesečna zarada predsjednika Opštine Pljevlja Miloja Pupovića je 1.200 eura i vozi “jugo 45” star desetak godina.

Odbornik SNP-a Stojan Tanjević ima mjesečnu penziju od skoro 1.100 eura, a prima i 150 eura kao odbornik u pljevaljskom parlamentu. Posjeduje kuću u Pljevljima, stan u Beogradu i imanje u pljevaljskom selu Šumane.

Plata odbornika SDP-a Branislava Veljkovića u Termoelektrani “Pljevlja” je 1.000 eura, a njegov partijski drug Šećer Bajrović prima 950 eura u Rudniku uglja. Obojica primaju odborničku naknadu od 150 eura.

Direktor Srednje stručne škole u Pljevljima Mervan Avdović mjesečno prima 580 eura, a njegova supruga 360. Plata odbornika PzP-a Predraga Stankovića, koji radi kao ljekar specijalista u pljevaljskoj bolnici, je 900 eura. Plata direktora Opšte bolnice i Doma zdravlja u Pljevljima, Zorana Tabaša i Ilhana Tursumovića, je 1.300, odnosno 1.060 eura.

Direktor Galerije Željko Čabarkapa ima platu od 710 eura, direktor Vodovoda Milan Lekić oko 1.000, direktor Agencije za stambeno-poslovni fond Darko Gazdić 650, a direktor JP “Komunalne usluge” Danko Šarančić 780 eura.

Plata nedavno penzionisanog osnovnog tužioca u Pljevljima prošle godine bila je 1.470 eura, a njegovih zamjenika Veljka Đurovića, Milivoja Tomčića oko 1.330 eura, dok Sanja Golubović prima 1.059 eura.

Zarada sudije Osnovnog suda u Pljevljima Branka Pejovića je 1.200 eura, dok na sajtu Komisije nijesu ažurirani podaci o primanjima za ostale sudije i druge javne funkcionere u Pljevljima.

Najmanje primanje od pljevaljskih javnih funkcionera ima nekadašnji odbornik NS Goran Sekulić, čija plata u opštinskoj administraciji iznosi oko 300 eura.

Golubović u vrhu

Bivši predsjednik Skupštine i odbornik SNP-a Velimir Golubović mjesečno zarađuje oko hiljadu i po eura.

Njegova mjesečna penzija iznosi 1.123 eura, kao član Odbora direktora SC “Ada mjesečno” prima 250 eura, a kao odbornik 165 eura.

Golubović, koji je po struci ekonomista, u izvještaju za 2012. naveo je da od vještačenja u sudu godišnje zarađuje 15 hiljada eura.

Posjeduje stan u Pljevljima i vikendicu u selu Vrbica, kao i tri automobila, WV “vento”, “seat kordoba” i “reno senik”, star godinu dana.

Kreditno je zadužen petnaestak hiljada eura. Njegova supruga mjesečno prima penziju od 430 eura i vlasnik je trećine zemljišta od 1.618 metara kvadratnih u Podgorici.

(Vijesti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.