Nagrada policajcima za zločine protiv čovječnosti

0
10

Južni Sandžak – Stavovi Matice Bošnjaka Sandžaka i Bošnjačke nacionalne zajednice u Crnoj Gori o ovoj sramnoj presudi, koja otvara mnoga pitanja daljeg opstanka Bošnjaka u ovoj zemlji u kojoj vlada Miloševićev režim.

Ne samo porodice oštećenih Bošnjaka, čiji su roditelji, braća, sinovi i drugi bliski srodnici ogorčeni na jučerašnju sramnu presudu Višeg suda u Podgorici, kojim je presjedavala sudija Žižić da oslobodi bivše policajce i načelnike Sup-a za zločine protiv čovječnosti, deportacije Bošnjaka, muhadžera/izbjeglica iz Bosne, koji su iz okupirane Bosne i Hercegovine maja mjeseca 1992.g. zatražili zaštitu kod prijatelja i srodnika na Crnogororskom primoriju. Sud je, kao i u slučajevima za stradanje Bošnjaka u Bukovici, kao i za otmice putnika u Štrpcima, te zločinu u Kaluđerskom lazu u kontinuitetu oslobodio počinioce zločina, navodno zbog nedostatka dokaza. To se može smatrati pravnim paradoksom nad paradoksima.

Očigledno, aktuelna vlast u Crnoj Gori je zacrtala prioritete u slkadu sa programom Miloševićevog režima da izvrši državni zločin koji žive u ovoj zemlji, čiji procenat se kreće 17-23 odsto. To se postiže raznim metodama i danas u mirnodobsko vrijeme, nakon zaustavljanja rata u Bosni (novembra 1995, Dejtonskim sporazumom) na djelu je dvanaesti genocid nad Bošnjacima u ovoj zemlji.

Naime, oko 200 nedužnih muških civila bošnjačke nacionalnosti, koji su sa porodicama stekli status izbjeblica u primorskim gradovima Crne Gore, aktuelna vlast Crne Gore peko svoje policijske službe je preko noći pohapsila i bez ikakvog suđenja deportovala Karadžićevim i Milioševićevim bojovnicima, tj. direktno predati na egzikuciju klanja. Na taj način crnogorska vlast je u svojstvu agresora direktno pomagala genocid nad Bošnjacima u BiH.

Da paradoks bude veći, nakon 19 godina, oklijevanja i odugovlačenja vođenja procesa samo da se zločini nad nedužnim civilima bošnjačke nacionalnosti zataškaju a zločinci oslobode odgovornosti, sramno sudsko vijeće je u duhu genocidnog Njegoševog “Gorskog vijenca”, oslobodila odgovornosti bivše policajce i načelnike, a o nalogodavcima zločina protiv čovječnosti ni riječi, koji iz svojih toplih fotelja trljaju ruke svog “uspjeha”, a nalogodavci se kriju u ličnostima Bulatovića, tadašnjeg predsjednika Crne Gore, Đukanovića tadašnjeg i sadašnjeg premijera, aktualnog predsjednika DPS-a, profašističke partije u Crnoj Gori.

Da čudnije ne može biti, Štefan File, Europski komesar za proširenje, ne obazire se na ove prioritete zvaničnika crnogorske države, koji ovih dana boravi u Beogradu i smješka se na te informacije, pokazujući svoje umijeće ne miješanja u svoje poslove? Pitamo se, kakva je to eurpska misija Štefana Filea, ako se otvoreno podržava crnogorski fašizam na djelu! Svojom šutnjom ovaj visoki europski zvaničnik očigledno se pridružuje akterima zločina pogotovo što im, na naše veliko iznenađenje, otvara vrata, predajom papira “kandidata”, prema Europskoj uniji.

Zato, Matica Bošnjaka Sandžaka i Bošnjačka nacionana zajednica u Crnoj Gori izražavaju duboku zabrinutost za dalji opstanak Bošnjačkog naroda u Crnoj Gori zbog permanentnih pritisaka koji se javno manifestiraju, zataškavanjem zločina, oslobađanjem zločinaca sa tedencijom pokrštavanja i drugih vrsta pritisaka u oči samog popisa stanovništva u Crnoj Gori.

Na kraju, u Crnoj Gori se stvari odvijaju po starom modelu. To je jedina zemlja u Europi u kojoj se zločini protiv čovječnosti nagrađuju. Kao dokaz svega toga su stavovi političkog suda Crne Gore. Evo kakva se Crna Gora kreće ka Europi. Stoga postavljamo otvoreno pitanje međunarodnoj zajednici i Europskom komesaru za proširenje Štefanu Fileu: Da li su to Fileove europske smjernice, kakva Crna Gora treba biti? Prema svemu što se događa, život Bošnjaka u Crnoj Gori, je daleko ispod statusa psa lutalice! Zacijelo, za povredu psa na ulici i neko može odgovarati u Crnoj Gori, ali za ubistvo Bošnjaka može biti samo nagrađen. Takav je apsurdan tretman Bošnjaka u Crnoj Gori gdje se zločini protiv čovječnosti od režima nagrađuju, kaže se u reagiranju koje potpisuju prof. Skender REDŽEPAGIĆ
gen. sekretar Bošnjačke nacionalne zajednice u Crnoj Gori i prof. Dr. Šefket KRCIĆ, predsjednik Matice Bošnjaka Sandžaka.

Izvor: Bošnjaci.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.