16. Oktobar 2018

Načelnik Policijske uprave Novi Pazar Rešad Džanković odbacio je danas optužbe lokalne samouprave za pasivnost tokom jučerašnjih dešavanja u lokalnoj skupštini.

On je u saopštenju za javnost naveo da policija nije predhodno obaviještena o interesovanju građana da prisustvuju održavanju sjednice u kojem bi lokalna samouprava navela “nije u mogućnosti” da angažovanjem svojih službi održi red na sjednici.

“Napominjemo, da su za održavanje reda tokom skupštinskih sjednica jedinica lokalnih samouprava nadležni njihovi skupštinski organi i službe koje su osnovali (skupštinsko obezbjeđenje), u slučaju da navedeni organi u skladu sa poslovnikom donesu odluku da sjednica ne bude javna zbog razloga bezbijednosti, policija preduzima mjere iz svoje nadležnosti”, saopštio je načelnik PU.

Džanković je naveo i da je PU Novi Pazar u vezi sa incidentom “preduzela mjere radi utvrđivanja činjeničnog stanja i postupiće u skladu sa zahtjevima nadležnog tužilaštva“.

Jučerašnja sjednica Skupštine Novog Pazara okončana je kasno popodne, posle prekida u kojem su učestvovali pojedini odbornici, javni funkcioneri i građani.

(Agencije)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles