21. Decembar 2018

Jevrejsko groblje u novopazarskom naselju Potok će tokom sledeće godine biti potpuno obnovljeno, a taj deo grada dobiće uređenu površinu koju će građani moći da koriste, rekao je direktor JKP “Čistoća” iz ovog grada Emin Omerović.

On je u programu Sto plus radija istakao da su dve strane ovog groblja do sada ograđene, a obnovljeno je i osam nadgrobnih mesta i spomenika.

“Urađena je ograda do ulice i ograda prema naselju, a ostalo je da se ograde još dve strane i obnovi još oko 20 nadgrobnih mesta i spomenika”, rekao je Omerović.

Ideju o uređenju ovog groblja inicirali su JKP “Čistoća” i grad Novi Pazar, a Jevrejska opština je u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika iz Kraljeva angažovala građevinsku firmu koja će izvoditi radove.

“Grad neće finansijski učestvovati u ovom projektu, a obaveza našeg preduzeća je bila da pripremimo površinu za rad i da odrađujemo sve propratne poslove tokom sanacije”, rekao je Omerović.

On je dodao da je planom sanacije predviđeno uređenje pristupnih staza sa klupama i rasvetom, a u centralnom delu groblja biće napravljen spomenik svim Jevrejima koji su nekada živeli u Novom Pazaru.

Radovi na uređenju Jevrejskog groblja u Novom Pazaru počeli su u septembru ove i biće nastavljeni u martu iduće godine.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles