27. Oktobar 2018

Neposredno prije početka završnog skupa Matice bošnjačke za Sjenicu, među SDA uposlenicima i aktivistima paravjerske tvorevine je proširena lažna vijest i uzbuna da se okupljeni građani na skupu Matice bošnjačke pripremaju da oslobode džamiju Sultan Valide u Sjenici. Par desetina SDA aktivista se okupilo ispred džamije i imalo prilike da sluša govor Muftije Zukorlića na mitingu, odakle im se on i obratio:

“Kažu došli uposlenici opštine Sjenica da brane džamiju od nas. Ja ih srdačno selamim, to su naša braća, poručujem im da idu svojim kućama, da ne zebu, jer mi ne otimamo džamije, mi ne otimamo bilo šta. Mi donosimo slobodu, slobodu građanima Sandžaka, slobodu Bošnjacima, kao i slobodu za tih nekoliko otetih džamija, ali ne silom i otimanjem. Da, te džamije su otete silom, ali ćemo ih vratiti bajrakom slobode i kroz oslobađanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća, odakle počelo otimanje džamija.”

Sultan Valide džamija je jedna od preostalih par džamija koje se nisu vratile u sistem jedne i legitimne Islamske zajednice sa centrom u Sarajevu. Ugljanin, pod pričom o lažnom samoopredjeljenju, podržava paravjersku tvorevinu sa sjedištem u Beogradu, koju je formirala UDB-a.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles