Na ginekologiji u Novom Pazaru operisan tumor težak 5kg i 100 gr

0
82

Na ginekološko akušerskom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar, danas je urađena veoma kompleksna i zahtevna operacija tumora na materici težine 5 kilograma i 100 grama i to kod žene stare samo 35 godina. Po rečima ginekologa dr Dejana Pavlovića iz Narodnog Fronta koji je bio vođa tima koji je izvršio ovu operaciju, ovakvi slučajevi su veoma retki u medicini.

Kako je dr Pavlović  istakao, radilo se o pacijentkinji  koja se najverovatnije nije zdravstveno  redovno kontrolisala ili je tumor izuzetno brzo rastao jer je bio težak 5 kilograma i 100 grama i veličine 30 centimetara. Deo tkiva ovog tumora poslat je na histopatologiju i kada rezultat bude gotov pokazaće da li se radi o malignom ili benignom tumoru i ako bude potrebe za još nekom hiruškom intervencijom opet će se raditi na tome.

Deo tima koji je danas radio ovu operciju bio je i hirurg dr Enes Zogić. On je naglasio da do sada nije video ovakav slučaj i pojavu i kazao da mu je bilo drago što je bio deo tima koji je spasio jednu mladu ženu . Kod pacijentkinje su sačuvani i jajnici i materica tako da će, ukoliko bude sve u redu, čemu se svi nadaju, ona moći normalno da živi, ostane trudna i rađa.

Zbog ovakvih slučajeva koji zaista mogu ugroziti zdravlje jedne žene pa čak i odneti život, dr Pavlović apeluje na njih da redovno vrše preventivne preglede i tako na vreme otkriju bilo kakav problem koji se na vreme može rešiti.

rtv.np


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.