27. Juni 2016

viber image

Pod pikroviteljstvom narodnog poslanika Muftije Muamera Zukorlića,u organizaciji Bošnjačke nacionalne fondacije, u subotu 25.06.2016. održan je donatorski iftar na kome je dogovorena donacija od 123 000€ za kupovinu velelepnog zdanja u švedskom gradu Malmeu za prosvjetne i kulturne potrebe Bosnjaka sjandinavije pod imenom Bosniak palace ( Bošnjačka palata).

Na skupu na kome je učestvovalo oko sedamdeset zvanica uglavnom Bošnjaka Švedske, Danske i Njemačke. Pored Muftije Zukorlića obratili su se i Hako Duljević, predsjednik BNV, te Nermin Širbić, predsjednik BNF-a u Švedskoj, kao i poznati učač Kur’ana iz S. Arabije šejh Muhamed El Matrudi predstavio se učenjem odlomka iz Kur’ana i dovom.

Realizacijom ovog projekta Bošnjaci će dobiti mogućnost najelitnijeg predstavljana svoje kulture, tradicije i svojih vrijednosti na sjeveru Evrope, kazao je tom prilikom Muftija Zukorlić. Učesnici na donatorkom iftaru će uplaćivati novac u narednom periodu. Akcija prikupljanja sredstava se nastavlja i unarednom periodu, a zainteresovani za učešće se mogu javiti centrali ili bilo kom ogranku BNF-a.

viber image2

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles