9. Septembar 2019

Matičnu muzičku školu u Prijepolju pohađa 71 đak od prvog do šestog razreda, dok je u Priboju upisano 50, a u Novoj Varoši 22 učenika i učenice.

Možemo se pohvaliti da ove godine imamo najveći broj upisanih učenika, od kada škola postoji. Na odsek klavira upisano je 74, na odsek harmonike 64 i pet učenika izučava flautu. Samo u školi u Prijepolju upisano je 72 učenika, 33 na klavir, 33 na harmoniku i pet na flautu – kaže direktorka Muzičke škole Dragana Tomašević.

Za sledeću sedmicu planiran je upis u pripremni razred muzičke škole. U Prijepolju je predviđen prijem 20 novih učenika i učenica drugog razreda osnovne škole, a u Priboju i Novoj Varoši po 15 đaka.

Iskoristila bih priliku da obavestim građanstvo da će se testiranje za prijem u pripremni razred održati u četvrtak u matičnoj školi u Prijepolju, u vremenu od 11 do 14 časova i u istom terminu u Priboju. Testiranje u Novoj Varoši biće održano u petak, 13. septembra – ističe direktorka i dodaje da će deca u pripremnom razredu učiti pesmice i note, a sledeće godine počinju sa izučavanjem instrumenta.
Nedostatak nastavničkog kadra prepreka je za uvođenje novih muzičkih odseka.

Postoji interesovanje za otvaranje odseka gitare ili violine, ali je jako teško obezbediti stručni kadar. Naš cilj jeste da u narednom periodu otvorimo bar odsek gitare.
Muzička škola Prijepolje postoji od 1971. godine i tokom svih ovih godina iznedrila je veliki broj talentovanih i obrazovanih đaka. Samo u toku prošle godine ostvarili su zapažene rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima, sa kojih su se đaci ove škole vratili sa osam prvih i po devet nagrada za drugo i treće mesto.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles