Muslimanska braća iz pera poznatog selefijskog alima

0
18

 

1- Muslimanska braća su jedina islamska grupacija koja je ponudila jasnu teorijsku i praktičnu viziju, konkretan i realan politički program smjene vlasti i u tome uspjela, te su joj se silom suprostavili.

2 – Muslimanska braća su ostvarili briljantan uspjeh čim su dobili mali dio slobode i pravednosti na svim izborima na kojima su učestvovali.

3 – Muslimanska braća su potvrdili svoj uspjeh u radu sa narodom i zadobili njegove simpatije u Alžiru, Tunisu, Maroku, Mauritaniji, Jemenu, Egiptu i Turskoj.

4 – Muslimanska braća su islamski pokret koji je pun kvalitetnih stručnih i obrazovanih kadrova u svim oblastima, kako među muškarcima, tako među ženama.

5 – Muslimanska braća su omladina da’ve (misionarstva), kadrovi države, žene čednosti i poštenja, vlasnici ideje, nosioci misije i zadaće, odlučni, ambiciozni i požrtvovani…

Ja ne pripadam Muslimanskoj braći, ali su oni moja braća!

6 – Muslimanska braća su pokret u kojem su muslimanski narodi vidjeli nadu za ostvarenje svojih željenih ciljeva i preko njega iskristalizirali svoje zahtjeve za dostojanstven život kroz umjerenu islamsku viziju.

7 – Muslimanska braća su najjači konkurent koji je u stanju da ukloni i pobijedi truhle zaostavštine kolonizatorskog perioda koje su ocrnile srce ummeta.

8 – Muslimanska braća su:

 • uspjeh u društvenom životu bez države
 • uspjeh u odgoju
 • uspjeh u misionarstvu
 • uspjeh u politici
 • uspjeh u rukovođenju islamskom ekonomijom

9 – Muslimanska brća su organizovani kadrovi koji rade na zemlji i vole svoju domovinu, ne upražnjavaju terorizam, niti vjeruju u nasilje. Oni ostvaruju društveni preporod, šire moral i bore se protiv razvrata.

10 – Muslimanska braća su:

 • parlamentarni skupovi
 • općinska vijeća
 • studentska udruženja
 • udruženja radnika
 • moć pokretanja i utjecaja na ulicu, bez premca

11 – Muslimanska braća su reformistička organizacija koja predstavlja umjereni islama, islam srednjega puta, koji spaja teoriju sa praksom i vjeru sa državom.

12 – Muslimanska brsća su džemat kojeg su iscijedili dani i prebrale godine. Njima nisu naškodili zatvori, niti blokade, prijetnje, udari, niti “fetve”… Oni su “božanska” (rabbanijj) bujica koja se vremenom sve više povećava.

13 – Muslimanska braća su izvor nelagode vlastodržcima i onima koji pozivaju u liturgijski islam kojeg predstavljaju egipatske selefije, te džamije i medhalijje. Oni su njima najveći neprijatelj.

14 – Muslimanska braća su izvor nemira Izraelu, Americi i njihovim saveznicima u regiji, zato što oni rade na oslobađanju Kudsa i Palestine, podržavaju opstanak Gaze i ne priznaju Izrael.

15 –  Muslimanska braća su sunnijska strateška dubina u Jemenu, Egiptu, zemljama arapskog zaljeva i Magreba. Njihovo udaljavanje sa scene i stvaranje neprijateljstva prema njima je slabljenje sunnijskog dijela svijeta ispred nadirućeg perzijanstva u regiji.

16 – Muslimanska braća su džemat koji je ovladao srcima i umovima miliona omladinaca i ima veliku ulogu u društvenom i moralnom preporodu koju drugi nisu dostigli.

17 –  Muslimanska braća su pokret protiv kojeg su proglasili rat ne birajući sredstva: paljenje, ubijanje, zatvaranje, kažnjavanje, protjerivanje, zato što su oni ostvarili uspjeh na političkom i ekonomskom planu u Egiptu, Maroku, Jemenu, Tunisu i Turskoj.

18 –  Muslimanska braća su islamski džemat koji brine brigu ummeta, ali njeni čalanovi nisu nepogrešivi. Njihova rješenja su ljudski idžtihad koji se može kritikovati, što nikako neće presjeći uže ljubavi prema njima i pomaganja istih.

19 –  Muslimanska braća su pomogli islam, pa su postali kao ensarije koje vole svi vjernici, kao što je Polsanik,, s.a.v.s., rekao: “Znak (dokaz) imana je ljubav prema ensarijama”.

20 –  U vremenu kada se udružuju i pomažu pripadnici batila u borbi protiv vjere, vjerska obaveza svakom muslimanu je da pomogne svoju braću, jer su oni kao bedemi koji jedni druge učvršćuju.

21 – U ovom otvorenom ratu protiv Muslimanske braće, zato što su pobornici političkog islama, nisu za kritiku obični muslimani, što su ostali po strani, nego su za kritiku islamisti koji su prodali svoju vjeru.

22 – Ovo iskušenje je pokazalo pravu ulemu islama koji izdaju fetve da bi Allahu udovoljili i ulemu vlasti koji primaju naredbe kakve će fetve izdavati.

23 – Koristi od borbe protiv Muslimanske braće imaju:

 • sekularisti
 • selefije koji su podanici vlasti
 • džamijje i medhalijje
 • vlastodršci autokrate
 • Izrael

24 – Rat protiv njih pokazao je još veću razliku između grupacija i igru na otvoreno. Ubjeđeni smo da Allah neće poniziti svoje štičenike (evlije), “Ko nanese štetu Mome evliji objaviću mu rat!”

25 – Muslimanska braća su uvjerni u Allahovu pomoć i Njegovo obećanje, jer Allah ne krši obećanja svoja. Zato ponosno podigni glavu i radi za svoju vjeru, jer će Allah, dž.š., pomoći Svoje štičenike, a poniziti Svoje neprijatelje.

Piše: Dr. Tarik At-Tawari

Prijevod i obrada: Akos.ba


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Muslimanska braća iz pera poznatog selefijskog alima


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.