Murić: Srpska granična policija pucala na još jedno maloljetno lice

1
43

Pred sudijom Sanjom Konatar u Višem sudu u Bijelom Polju je trebalo da se održi pripremno ročište pripadniku srpske policije Vladanu M.Sekuliću (35) iz Priboja, protiv kojeg je crnogorsko tužilaštvo podiglo optužnicu za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Međutim na pripremno ročište nijesu pristupili oštećeni Mersudin Murić i maloljetni F.M., kao ni okrivljeni Sekulić.

Prema navodima optužnice, Sekulić je 13. novembra 2016. godine oko 19.40 časova u mjestu Stupa, opština Rožaje, u blizini Stupljanske rijeke i državne granice Crne Gore i Republike Srbije, pokušao da ubije maloljetniog F.M. i Mersudina Murića. Advokat oštećenih Velija Murić je izjavio da ovo nije prvi put da se događa ovakav incident, te da je zabilježen još jedna slučaj kada je pripadnik granične policije Srbije pucao na maloljetnog državljanina Crne Gore.

“Pokušano je da se održi pripremno ročište, ali nijesu se pojavili ni okrivljeni ni oštećeni. Trebali su da se preciziraju dokazi i odredi naredno ročište. Ono što je važno jeste, da je branilac optuženog advokat iz Beograda Slobodan Stašević, podnio prijedlog sudu, da se predmet ustupi srpskim pravosudnim institucijama”, kazao je advokat Velija Murić, dodajući, da će se prema njegovim saznanjima oštećeni energično protiviti tom predlogu i to iz dva razloga.

“Prvi je što ne očekuju da će od Srbijanskih vlasti dobiti punu pravnu zaštitu i drugi što očekuju da će Crna Gora preko svojih pravosudnih ninstitucija, rasvijetliti ovaj slučaj. U prvom redu zbog činjenice da se događaj desio od pripadnika srpske policije na teritoriji Crne Gore. Taj detalj je veoma interesantan jer ukoliko bi krenuli da ustupamo predmete “gdje kovoli” onda bi mogli da razmišljamo da sve naše crnogorske predmete ustupimo Srbiji i da olakšamo našu crnogorsku pravdu na taj način” kazao je Murić, dodajući da će se na narednom pripremnom ročištu odlučiti, da li će se predmet ustupiti srpskim pravosudnim organima ili će se glavni pretres odvijati pred Višim sudom u Bijelom Polju.

Advokat je dodao, da ovaj incident nije prvi put da se dogodio, već da je zabilježen još jedan sličan slučaj.

“Dva dana nakon predmetnog slučaja pucano je na jednog sedamnaestogodišnjaka, ali iz razumljivih razloga on nije smio slučaj da prijavi. Pucano je od strane srpske policije u graničnoj zoni u mjestu Špiljani, ali iz razloga što on živi u toj zoni i nije prijavio slučaj iako mu je auto oštećeno”, iznio je Murić.

(Vikend novine)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.