MUFTIJIN AMANET u Prijepolju: Nasljednici Muftijinog puta idu nepokolebljivo do pobjede

1
1323

U Domu kulture u Prijepolju održan je završni miting liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić”. 

Skup je započeo učenjem fatihe za dušu rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. 

Predsjednik OO SPP-a Prijepolje Sabahudin Hajdarević u obraćanju prisutnima poručio je da nam je rahmetli Muftijin amanet nastaviti putem koji je on započeo i jasno trasirao.

“Pozivam vas da na ovim izborima podržite listu “Muftijin amanet” pod rednim brojem 8. Razlozi zbog čega treba podržati ovu listu su brojni. Prvi i najvažniji razlog jeste naša obaveza prema rahmetli akademiku Muameru Zukorliću Muftiji. Sjetimo se svih njegovih govora i ovdje i u Skupštini i zaista je svoj život potrošio u borbi za ovaj narod. Naš Samir Tandir je na dostojanstven način zajedno sa Muftijom predstavljao ovaj narod. Prijepolje je oduvijek imalo svoje narodne poslanike, ali većina nije znala jer su bili neprimjećeni. Po prvi put smo imali poslanika iz Prijepolja za kojeg je čula cijela Srbija i svaki Prijepoljac bio dostojanstveno predstavljen”, kazao je Hajdarević.  

Predsjednik SO Sjenica dr. Rejhan Kurtović istakao je da je rahmetli Muftija ostavio iza sebe vojnike koji će nastaviti borbu protiv svih primitivnih stvari koje su produkt nekih bivših politika. 

“Evo nas zajedno sa ponosne Pešteri, Koštampolja, Komarana i drugih čuvenih i poznatih mjesta u Sandžaku. Evo nas da svjedočimo Muftijinom amanetu, zajedništvu i svim onim vrijednostima koje smo baštinili dok je Muftija bio živ. Vrijeme u Sandžaku možemo podijeliti na vrijeme prije Muftije, za vrijeme Muftije i poslije Muftije. Znate da smo prije Muftije bili u kandžama komunizma, nismo baštinili vjeru na onaj način na koji treba. Za vrijeme Muftije je vrijeme trnovitog našeg puta koje smo prošli – od diskvalifikacije do potpune afirmacije. Sada je vrijeme Muftijinog amaneta. Naš put je trasirao naš lider rahmetli muftija Zukorlić. On je jasan i dat kroz njegove govore, upute i mi znamo šta su njegove oporuke i amanet. Nastavićemo borbu za jedinstvenu Islamsku zajednicu, za potpunu akreditaciju IUNP, za afirmaciju i uzdizanje Islamskih ustanova. Nastavićemo borbu protiv korupcije, kriminala, nasilja i svih onih primitivnih stvari koje su produkt nekih politika na ovim prostorima. Nastavićemo tamo gdje je stao naš rahmetli Muftija. Moramo dokazati da smo dostojni puta koji nam je on trasirao”, kazao je dr. Kurtović.

Nosilac liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja” Usame Zukorlić podvukao je važnost rahmetli Muftijinog puta ostavljenog u amanet. Da nije on stao ispred Bošnjaka, danas ne bismo imali nadu za bolju budućnost, kazao je Zukorlić.

“Hvala vam za podršku i ovu energiju koja se osjeća ovdje u Prijepolju. Vjerujte mi, draže od toga da skandirate moje ime mi je kada skandirate Muftijino ime. Da nije bilo rahmetli Muftije – ne bi bilo ni Usameta ni svih nas ovdje u Stranci pravde i pomirenja, niti bi ove politike i ove nade za budućnost Sandžaka imalo kao što je ima danas”, kazao je Zukorlić.

SPP je stranka projekata. Korak po korak do uspjeha, kazao je Usame Zukorlić.

“Ono što ćemo mi kao SPP činiti jeste da ćemo raditi na projektima, korak po korak, postepeno, nećemo odustati od njih. Kao što ste i vi omraženi kada se spominju veliki projekti i ja sam, pa je to razlog zašto sam preuzeo ovaj težak emanet, jer sam od rahmetli Muftije naučio kako se konkretno radi na velikim projektima i na tom putu ćemo nepokolebljivo ići do cilja”, istakao je Zukorlić. 

Cilj SPP-a je da se diskriminaciji prema bošnjačkom narodu stane u kraj, podvukao je Zukorlić.

“Želimo na čelo važnih ustanova ljude poštene iz SPP-a. Želimo veću procentualnu zastupljenost Bošnjaka u državnim ustanovama. Želimo ukinuti diskriminaciju u Sandžaku. Smisao ove naše politike jeste da samo na kraju dana benefit vidite vi kao običan čovjek i žena. Mnogo smo nepravdi vidjeli prije od režima od prije i zato smo mi prihvatili aktuelni režim, da budemo partneri, zato što su oni jedini imali sluha da čuju šta mi iz Sandžaka pričamo. Oni prije su nam pocijepali IZ, pa zar sa njima i ovim sada njihovim izdancima da imamo ikakvu saradnju? Ovi sada su imali bar sluha za naše riječi i zaustavili su progon našeg naroda. Mi smo partneri, uvijek prijatelji, nikada poltroni niti primitivci, kako je. I govorio rahmetli Muftija. Zato braćo i sestre, mi smo podržali Aleksandra Vučića na predstojećim predsjedničkim izborima, jer znajte da niti jedan od onih ostalih kandidata nema ništa čime bismo ga uzeli u razmatranje. Ili su kvazi-demokrate ili su ultra-desničari”, kazao je Usame Zukorlić. 

Nakon tegobe dolazi last, završna je poruka Usame Zukorlića.

“Iskušenje koje je zadesilo nas ne zadesilo nikoga. Oni znaju – da njih zadesi ovakvo iskušenje nestali bi. Jednom da ih pobjedimo i deklasiramo na terenu, oni znaju, sami su i rekli to, od njih bi ostala samo nevladina organizacija. Ali mi smo hrabri nasljednici Muftijinog puta. Izašli smo iz emotivnog cunamija i pokazaćemo kako je jaka Muftijina vojska”, zaključio je Usame Zukorlić. 

SANA – Hamza Škrijelj


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

 1. Istina je, Samir Tandir je, pored našeg Muftije, briljanto predstavljao Bošnjake u Beogradu.

  Vidim ga, ako Bog da, kao budućeg Ministra turizma…

  Ima gotov program reforme turizma u funkciji lečenja od prekomerne gojaznosti, ugostiteljstva u funkciji prehrane stanovništva, domaćih gostiju i stranih musafira halal bezbednom i zdravom hranom, ukusa za cara i sultana, i ono najvažnije, bez čega nije moguće ništa od toga, reforma školskog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma.

  Da svaka opština u Sandžaku, a bogme i celoj Srbiji, ima po jednu takvu školu karijernog obrazovanja, da ne traže posao nego da biraju posao.

  2

  1

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.