5. Oktobar 2018

U Amfiteatru Fakulteta za Islamske studije održana je tribina na temu: “Jedanaest godina od agresije na Islamsku zajednicu”.

Dan kada se obilježava 11 godina od neuspjelog udara na ustavni poredak Islamske zajednice i trenutak u kome to činimo predstavljaju susret negativne emocije kroz sjećanje na ove događaje, a sa druge strane osjećaj ponosa zbog iracionalnog uspjeha kojeg su ostvarili pripadnici Islamske zajednice, kazao narodni poslanik akademik Zukorlić.

Šta je pozadina agresije – postavlja pitanje i odgovara akademik Zukorlić kada kaže da je u pitanju politička pozadina.

– Da biste znali kako se do kraja može IZ odbraniti od agresije, a i dalje će se nastaviti, treba znati da gradska vlast, BNV, umjesto da rade svoj posao – malo ćete naći da se govori o nečem progresivnom što oni rade – već se najcrnja pera troše protiv IZ. Najsvježiji napadi su na Arap džamiju, gdje se stalno podvlači kako je ruše muftije, vjernici, a komunisti i njihovi derivati plaču nad njom. Kakav je to bezdan ljudske duše, a sve se radi s pozicija vlasti i s parama ovih građana. Zato, ne upadajte u zamku „ovo je vjera – a ovo politika“. Loša, pokvarena, licemjerna politika je izvršila agresiju na IZ i samo prava, dobra politika može izvršiti odbranu IZ,  poručio je muftija Zukorlić.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles