15. Oktobar 2018

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja muftija Muftija Zukorlić obratio se danas građanima novopazarskih naselja koji su prisustvovali skupštinskom zasijedanju ističući da je ovo samo početak nove političke borbe za slobodu i dostojanstvo građanina Novog Pazara.

Akademik Zukorlić kazao da je nečuveno da gradska vlast ne dozvoljava asfaltiranje ulica.

“Svaka vlast bi se obradovala kada bi im neko odobrio sredstva za asfaltiranje, jedino naš Novi Pazar to ne dozvoljava. Imate grad koji ne dozvoljava da se asfaltira, oni očito nisu svjesni da je grad u vlašnistvu građana. Ono što ste vi danas doživjeli je zapravo početak devastiranja jedne političke vlasti koja je izgubila svaki osjećaj za odgovornošću za ono za šta su birani. Prema onome sto sam vidio, nije vam bilo lahko jer ste sa druge strane imali službenike koji su psovali, vrijeđali i koji nisu dozvoljavali da uđete. Gospodo upošljenici Rasima i Sulejmana Ugljanina, možda je bolje da kažem gospodi zarobljenici, jer ne postoji ni jedan ljudski i normalni motiv da nekome zabranite ulaz u njegovu Skupštinu. Zamislite da jedan direktor Kulturnog centra koji psuje i nasrće na građane, otima telefone i na najvulgarniji način se predstavlja, a on je glavno lice za kulturu u ovom gradu. Hvala vam gospodo što ste pokazali odlučnost jer oni njihovi kordoni na ulazu su imali cilj da vas uplaše, ali vi niste odustali, vi ste danas ovdje njima održali lekciju slobode. Pokazali ste da u ovom narodu ima svijesti i snage. Ono što ste danas pokazali je jedna nova epoha slobode gdje će Grad pripadati građanima a ne gradonačelniku i njegovoj ekipi. Naravno, ovo nije kraj borbe, ovo je samo početak i jedna nova lekcija. Oni su pokazali ko su i šta su i zato ova borba će se nastaviti svim građanskim, pravnim sredstvima. Mislim da će jedna od kljucnih prekretnica biti izbori 4. novembra, kada će ovaj narod pokazati da većina ne priznaje njihovo robovlašnistvo. Ne znam da li će se oni dozvati pameti, mi ćemo biti uporni dok ih ne natjeramo da im damo asfalt, nek bježe mi ćemo ih naći i donijeti im asfalt. Neće biti lahko ali mi nećemo odustati, ovdje se ne radi samo o asfaltu 21 ulice već o tome da im građani dati reket, svoj novac za asfaltiranje.”

Muftija Zukorlić je naglasio da je narod konačno shvatio da je ucjenjivan i da se to više neće dozvoliti.

“Pored želje da zadrže ucjenjivački kapacitet jeste to što oni ne mogu za 21 ulicu da reketiraju građane. To je za njih veliki gubitak i to su njihovi veliki razlozi da ne daju asfalt. Ono što me čini radosnim jeste da ovaj narod ima ljudskosti, hrabrosti i dostojanstva. Ono što je jako važno, oni misle da ako zakasnimo da asfaltiramo do izbora, to će biti završeno i mi ćemo od toga odustati, ne, mi ćemo i nakon izbora tražiti taj asfalt. Mi nećemo ucjenjivati građane. Znam da ste danas imali naporan dan i svaka vam čast što ste sve to iznijeli kako treba. Vi ovdje niste došli ni na puč, ni na vandalizam, vi ste ovdje došli da od gradonačelnika tražite vaša prava.” kazao je Muftija.

Vlast pokušala da zabrani odbornicima SPP-a sa mještanima da prisustvuju skupštini (Foto+Video)

 

Pogledajte šta je izazvalo gnijev građana na trećem pokušaju zasijedanja skupštine (Video)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles