3. Februar 2016

Sandžak – Sandžački muftija Muamer Zukorlić izjavio je da je autonomija Sandžaka, kao neke vrste prekogranične evrospke regije, u interesu i Srbije i Crne Gore.

– U interesu je i Srbije i Crne Gore i njihovih građana da Sandžak bude definisan kao neka vrsta prekogranične evropske regije sa izvesnim stepenom autonomije, kao što je Evropa puna takvih primjera. I takve regije su zapravo garant stabilnosti, a ne destrukcije. Nije mi jasno zašto Srbija u tome ne vidi viši stepen interesa za sebe u pogledu veze sa Crnom Gorom, ta veza bi bila relaksirana, ne bi bilo crvene linije – kazao je Zukorlić.

On je dodao da je granica između Crne Gore i Srbije za njega “neprirodna granica, a neprirodne granice uvijek prouzrokuju probleme i pošto to ne možemo rješavati negacijom te granice, najbolje je premošćavanje te granice uz pomoć regije Sandžaka”.

izvor: Alo

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles