30. April 2011

BiH, Sjeverni Sandžak – Vrhovni vjerski poglavar Bošnjaka reisu-l-ulema dr. Mustafa-ef. Cerić obraćajući se na proslavi dvadesetogodišnjice Udruženja Sandžaklija u BiH je kazao da muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić ide stopama Alije Izetbegovića i da je simbol borbe za prava Bošnjaka.

Danas imate mog muftiju, a Vašeg predvodnika u borbi Bošnjaka u Sandžaku, Muamera-ef. Zukorlića, koji svojim nastupima i djelima svjedoči da priča o Sandžaku nikada neće iščeznuti.

Alija Izetbegović, rahmetli, je imao ambiciju da islamizira muslimane širom svijeta, zapravo one muslimane tamo koji su zaboravili odakle su. I on je u tome uspio. Naše ambicije su nešto drugačije, nešto manje. Naša ambicija nije da islamiziramo muslimane širom svijeta. Naša ambicija je da bošnjakiziramo Bošnjake, i da vjerujemo i borimo se za svoja prava na Balkanu. Simbol te borbe, ja sam jako sretan što ide stopama rahmetli Alije Izetbegovića, jeste moj muftija Muamer-ef. Zukorlić.

Ja sam ponosan na njega, i hoću da vam kažem nešto. Ja jesam reisu-l-ulema i pretpostavlja se, kao što mnogi to kažu, ja trebam biti njegov nadređeni, ali ja Vam javno kažem, sa punom odgovornošću i punom savješću: moj lider kojeg ja slijedim u bošnjačkom buđenju i panbošnjačkom pokretu jeste muftija Muamer-ef. Zukorlić.

Izvor: Mesihat.org

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles