14. Maj 2018

Svjetska unija islamskih učenjaka, čiji je predsjednik šejh dr. Jusuf el Karadavi, izabrala je u svoje redove predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiju dr. Mevlud ef. Dudića.

Generalni sekretar Unije dr. Ali Muhiddin el Karadagi u pismu upućenom predsjedniku Mešihata obavijestio ga je da je Vijeće Svjetske unije islamskih učenjaka odlučilo da muftiju Dudića izabere u svoje članstvo i tim činom oda priznanje kako njemu lično tako i Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji. Broj članstva pod kojim se vodi muftija Dudić je BA 011.

Svjetska unija islamskih učenjaka (IUMS) osnovana je 2004. godine sa glavnim ciljem da okupi islamske učenjake iz cijelog svijeta kako bi diskutovali i iznosili zajednički stav o pitanjima koja se tiču današnjih muslimana, a imajući u vidu da na svjetskoj sceni postoje različita tumačenja islama i velike zloupotrebe tih tumačenja. Stavovi Unije su vrsta službenog tumačenja islama, čime se sužavaju mogućnosti sektaških i deformisanih tumačenja, kao i njihova zloupotreba.

Izvor: Mesihat.org

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles