MOK održao debatu “Mladi muslimani i muslimansko bratstvo”

0
14

IMG_0984

Rožaje – Muslimanski omladinski klub nastavlja sa pozitivnim i vrlo kreativnim aktivnostima. Još jedna u nizu od mnogobrojnih svakako jeste i debata koja se održala u subotu veče 17.01.2015.godine u prostorijama škole Kur'ana Časnog. 

Svojim prisustvom nas je počastio i uvaženi hafiz Aburahman ef. Kujević pomoćnik muftije za Sandžak i dawu,  kao i veliki broj građana medju kojima su bili mnogi intelektualci našeg grada. Tema debate je bila “Mladi muslimani i muslimansko bratstvo”.

Debata je organizirana tako što su je sačinjavali dva tima. Prva grupa je predstavljala mlade muslimane i to u sastavu: Arben Jakupi, Semir Klimenta i Ibiš Ljaić. Druga grupa je predstavljala muslimansko bratstvo: Kemal ef. Murić, Anes Fejzić i Zijad Dacić.

Debata je protekla u pozitivnoj i bratskoj atmosferi, gdje smo imali priliku primjetiti da su obe organizacije bile identične i srodne u svojim programima i aktivnostima, da su obe organizacije delovale u vremenu kada je svaki povik protiv tiranije, vlastodržača, nepravde bio ravan samoubistvu. Medutim, pored svega toga ova omladina nije odustala od svojih programskih načela i ciljeva.

Kako smo mogli zapaziti u toku debate,  glavni cilj im je bio uzdizanje Islama i islamskog načina života,  kao i povratak hilafeta i muslimana na svetsku pozornicu kao nezaobilaznog faktora. Na kraju debate se obratio i hafiz Aburahman ef. Kujević koji je pohvalio izuzetno izlaganje obe strane, i da su obe organizacije u osnovi dale veliki doprinos afirmaciji Islama i islamskih vrijednosti.

Muslimanski omladinski klub će i budućnosti nastaviti sa organiziranjem sličnih projekata i to sve u cilju bratskih okupljanja i širenja svijesti o  islamskim problemima kojima se današnji ummet suočava. Kao i zalaganjem da Allahova riječ uvijek bude gornja.

IMG_0989

IMG_0969

(SANA)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.